Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SirBlake:

Wszystkie poza Polską kraje kupiły tę szczepionkę [przeciw wirusowi H1N1].

Fałsz

W czasie pandemii świńskiej grypy szczepionek przeciw temu wirusowi w UE nie zakupiła
  • Odpowiedz
@SirBlake:

W trzech krajach [UE] [kupiono] po dwie szczepionki na głowę mieszkańca.

Fałsz

3 państwa UE kupiły węcej dawek szczepionki, niż miały mieszkańców, jednak tylko jedno z nich kupiło 2 dawki
  • Odpowiedz
Znam tę stronę od ok. roku, sam podsyłałem im wypowiedzi polityków, poza tym do niedawna śledziłem ich Twittera. Szkoda czasu, są strasznie stronniczy. Podesłałem im ewidentne kłamstwo Gawkowskiego (SLD) - http://demagog.org.pl/politycy/krzysztof-gawkowski/ - to zweryfikowali jako manipulacja. Podsełałem im Niesiołowskiego, dwa razy Komorowskiego i raz jeszcze kogoś innego z PO to wszystkie zgłoszenia olali.

Poza tym na bieżąco śledziłem nowe wpisy (tzn. fetchecki) i zazwyczaj to wyglądało tak, że wyniki były zależne od tego
  • Odpowiedz
@Nero12: Aksjonow w 2012 dostał w wyborach do krymskiego parlamentu 4 %. Jego ugrupowanie było ogólnie jedynym, które w programie mało separatyzm.

Inna sprawa, Tatarzy (ktiorych skądinąd sam nie darzę sympatią ze względu na historię) w Sowietach prześladowani byli, Rosjanie na ukraińskim Krymie nie. Gdyby nie prokremlowskie sympatie Korwina, założę się, że referendum krymskie podawałby jako przykład do tezy, że demokracja to system totalitarny, gdzie większość może co chce zrobić
  • Odpowiedz