Wpis z mikrobloga

@Maikeru: Radziłbym najpierw poznać podstawowe zagadnienia z C#, a później jakieś proste aplikacje konsolowe i okienkowe z wykorzystaniem tych podstaw. Później opanuj podstawy obiektowości, żeby zacząć myśleć obiektowo.
Możesz też nauczyć się od razu od tutoriali i pisania gier, ale wtedy dużo rzeczy będziesz robił bezmyślnie nie wiedząc czemu coś działa tak a nie inaczej. Z tym co napisałem wyżej będziesz miał solidne fundamenty do zabawy nie tylko z Unity, ale
@MarcelMC: @Spisssek: @Maikeru: W sumie ja zacząłem z grubej rury od survival shootera, teraz mam coś co reszta określa jako gta1, i teoretycznie patrząc na to z czego się ten pacman składa to byłbym w stanie go zrobić z wiedzą którą obecnie posiadam :> .
Jednak do jasnej cholery, nie lubię robić kilku rzeczy na raz bo wtedy jedno i drugie lipnie wychodzi :/ .
edit: @severian: też
@MichaelP: W moim przypadku zrezygnowałem z projektu z pompą. Powodem tego było posiadanie na koncie setek niedokończonych projektów z różnych dziedzin. Tym razem nie chciałem zaczynać czego co z góry skazane jest na porażkę.