Wpis z mikrobloga

#qt #programowanie #cpp
dałem tag programowanie bo może ktoś spoza qt będzie miał pomysł
http://www.wykop.pl/wpis/11814003/qt-probuje-odpalic-moj-program-na-innym-komputerze/
link do wczorajszego tematu

udało mi się zdiagnozować problem, ale dalej nie wiem jak sobie z nim poradzić
wpadłem na genialny pomysł i zacząłem kasować wszystkie pliki z folderu QT i odpalać mój program
i udało mi się w ten sposób zdiagnozować jakich plików potrzebuje

Wszystko działa dobrze dopóki w folderze QT znajduje się ten folder z tymi plikami co na screenie
tylko, że przeniesienie ich do folderu gdzie mam mój program nie ratuje sytuacji, dalej jest błąd
wszystko działa dobrze dopóki są one w folderze C:/qt/......

jakieś rady co z tym zrobić?
źródło: comment_EC3Bs6v7d4yx1S7LWWVN7LnfpWZN8tYi.jpg
  • 8
skopiowałem folder platforms na inny komputer tak jak mam u siebie czyli C:/QT/5.3/min.../.../platforms i poszło
dużo bardziej wolałbym ten folder trzymać z resztą plików, ale jak nic innego nie wymyślę, to może być
@trebeter: qt.conf jest tylko po to, żeby chronić przed problemami, jak ktoś ma zainstalowaną inną wersję Qt niż ta, z którą Ty dystrybuujesz paczkę. Jak ktoś nie ma w ogóle Qt, to nie ma to znaczenia.

Czyli reasumując - depends.exe mówi, że widzi wszystko? Architektury też się zgadzają? No i czy nie pomieszałeś jakiś dll'el skompilowanych przez VS z tymi przez mingw (mówię o Qt, ale też o ewentualnych innych dllkach