Wpis z mikrobloga

W skrócie:
1. kupiłem pozycjonowanie u Pana Mateusza
2. Zrobiliśmy umowę (online), że do 8 marca ma czas wykonać wszystkie zadania z pozycjonowania mojej strony.
3. do dnia dzisiejszego nie zrobił nic i żądam zwrotu 600 zł
4. dzwoniłem do niego i specjalnie wyłączył telefon

Nie chcę nadużywać zaufania i siły wykopu dlatego dałem cenzurę.
Co powinienem teraz zrobić? Pójść z nim na ugodę?
#pozycjonowanie #prawo #oszukujo
bartov - W skrócie:
1. kupiłem pozycjonowanie u Pana Mateusza 
2. Zrobiliśmy umowę ...

źródło: comment_MhsKGsde9Z557tDf0tyFFF1wjHAwt44R.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bartov: widzę że to jakiś #januszpozycjonowania, a nie SEO specjalista ;))) włożył masę pracy w linki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

600 zł za pozycjonowanie, to myślę że jakiś cebula deal zrobiłeś.. chyba że na 3-4 frazy. aha i pamiętaj że na wyniki pozycjonowania czasem można czekać 2-3-4 miesiące w niektórych frazach. tj. i najlepiej jeśli pozycjonujemy stale, nie jednorazowo za 6 stów i
  • Odpowiedz
@bartov: A reszta umowy? To jest umowa na bazie gotowca, który opublikował kiedyś Xann, ale tam była płatność za efekty w każdym miesiącu, więc nie wiem dlaczego zapłaciłeś z góry.
  • Odpowiedz
600 zł za pozycjonowanie, to myślę że jakiś cebula deal zrobiłeś.. chyba że na 3-4 frazy. aha i pamiętaj że na wyniki pozycjonowania czasem można czekać 2-3-4 miesiące w niektórych frazach. tj. i najlepiej jeśli pozycjonujemy stale, nie jednorazowo za 6 stów i heja.

@ShpxLbh: klasyczny wypok. Zaplacil za to, co jest na umowie - i tyle, nie jego problem ze cięzko czy ze cebula
  • Odpowiedz
@bartov: Nie wiem tylko dlaczego coś jest płatne z góry w całości, jeżeli efekt tego jest widoczny dopiero pod koniec.

Nie mniej to nie Twój problem, że koleś jest niekompetentny i nie wykonał swojej pracy.
  • Odpowiedz
@edgar_k: no ja wiem wiem, ale przed zleceniem pozycjonowania warto poczytać za co się płaci i efekty firm rozliczone już. Przede wszystkim warto zapłacić więcej i lepszej firmie niż jakiemuś chłoptasiowi co zaczyna, bo zwyczajnie nie ma zaplecza..
i ok. umowa podpisana niech teraz robi chłopczyk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bartov: Z tego co widzę w 4 punkcie:

Firma zobowiązuje się wykonać pracę terminowo i bez usterek. W przypadku stwierdzenia wad w wymienionej pracy Firma zobowiązuje się do ich nieodpłatnego usunięcia w terminie 7 dni od daty zgłoszenia.

Zgłosiłeś mu usterkę i wszystko w temacie - jak w tydzień od zgłoszenia nie rozwiąże no to co jak co, ale zwrot kasy.
  • Odpowiedz
@Sarpens: Tylko jeszcze nie wiemy do czego zleceniobiorca się zobowiązał poza "przeprowadzeniem procesu pozycjonowania". Proces pozycjonowania mógł przecież prowadzić, czy są efekty, czy nie.

W tym gotowcu umowy wyraźnie zaznacza się np. za co będzie hajs (bo nie jest "za przeprowadzenie procesu" tylko za jego efekty):

§3

Za wykonanie pracy określonej w §1 Firma otrzyma wynagrodzenie
  • Odpowiedz
@bartov: powiedz mi na jakie frazy pozycjonował? ciekaw jestem.. daj mu tydzień i powiedz, że jeśli nie wywiozał się ze swojej umowy to dajesz mu albo możliwość zwrotu kasy, albo sąd ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@bartov: czyli lokalnie, no to jakiś niedoświadczony gościu bez zaplecza.. możesz go przygnoić albo poczekać aż będziesz widoczny. Jeśli zaczyna to ma dwie opcje: albo zleci to komuś żeby zrobił to szybko i dobrze, zapłaci dla spokoju i w 2 tygodnie może uda Ci się pojawić w topie, albo zbywa Cie i dalej będzie pracował nad pozycją i cholera wie czy mu się to uda.
  • Odpowiedz