Wpis z mikrobloga

Witajcie, umiem już dużo z podstaw pythona i algorytmów. Miałem się uczyć Javy, ale firmy już robią nabór na praktyki wakacyjne toteż nie mam czasu uczyć się nowego języka i chcę się rozwinąć na tyle ile to możliwe w pythonie. Co robić teraz, aby wyciągnąć jak najwięcej z nauki w jak najkrótszym czasie? Myślałem o bardziej skomplikowanych algorytmach i obiektowym, tylko nie wiem jaką książkę wybrać. Ewentualnie ktoś ma inny pomysł i poradzi?
#naukaprogramowania #python
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkieDablju:
Uczyłeś się bezpośrednio implementacji algorytmów w pythonie, czy z jakiejś książki o algorytmach ogólnego wzorca?
Z wzorców projektowych mam coś takiego, bo z książki o wzorcach jest trochę ciężko napisane, ale to może tylko ja mam z nimi problem w takiej formie; natomiast na kodzie(https://github.com/faif/python-patterns) lepiej to widzę. Powodzenia, tez chciałbym znaleźć coś na wakacje :)
  • Odpowiedz
Ewentualnie ktoś ma inny pomysł i poradzi?

@WielkieDablju: idz do pracy bo narazie masz zadatki na frustrata ktory wykuj manuale i algorytmy ale ciagle bedzie sie bal isc i zarabiac bo bedzie myslal ze nic nie umie - w sumie wiekszosc polakow to ma
  • Odpowiedz