Wpis z mikrobloga

@Yahoo_:
A ty odpowiedziałeś na jakieś moje?
Nie mam zamiaru odpowiadać na jakieś problemy fantasy, skoro są realne do dyskusji.
  • Odpowiedz
Napisał: nie wiadomo.

@fantomasas: I bardzo słusznie. Bo nie wiadomo. Nigdy nie będzie wiadomo, bo nie może być wiadomo. Gdyby było wiadomo to korwinizm nie miałby racji bytu i sprawdzałby się komunizm. Niestety świat jest zbyt skomplikowany by nim sterować i nie możemy mieć 100% pewności do szczepionek nawet jeśli dana szczepionka przeciw danej chorobie w danym czasie na określonej grupie pacjentów była w 100% skuteczna. Rozumiesz już?
  • Odpowiedz
@erbo: Tak, odpowiedziałem. Odp brzmiała : "nie mam wiedzy na temat obecnych rozwiązań prawnych". Nie mam zamiaru się wypowiadać skoro nie mam wiedzy. Dlatego pytam hipotetyczną sytuację, bo o niej możemy dyskutować bez wiedzy na temat obecnych rozwiązań.
  • Odpowiedz
@erbo:

Nie ma żadnego realnego obowiązku szpitalnego. Bierzesz tabletki które dostałeś albo nie, nikt tego nie pilnuje.

Obowiązek szpitalny jest, bo to kategoria prawna. Jeżeli bywa niedochowany (może podzielisz się jakimś linkiem na ten temat?), to niedobrze i wynika pewnie z tego, że wobec niewielkiej liczby zachorowań czujność została
  • Odpowiedz
No i słusznie. Nie są ekspertami to dlaczego mają wyrokować na temat skuteczności szczepionek? Zachowują się neutralnie i o to chodzi. To ludzie sami mają szukać wiedzy i prawdy, bo jak tego nie zrobią to narażą się na niebezpieczeństwo.

@Jah00: Dlatego, że skuteczność szczepionek jest potwierdzona? Dlatego, że szczepionki pozwoliły wyeliminować choroby typu polio, odra itd.? Szczepionki są skuteczne i to jest fakt, a pomimo że lubię JKM to tutaj
  • Odpowiedz
@Jah00:

Nigdy nie będzie wiadomo, bo nie może być wiadomo. […] Niestety świat jest zbyt skomplikowany by nim sterować i nie możemy mieć 100% pewności do szczepionek nawet jeśli dana szczepionka przeciw danej chorobie w danym czasie na określonej grupie pacjentów była w 100% skuteczna.

Nie wiadomo też, czy jeżeli kliknę w ikonkę zablokuj użytkownika w profilu @Jah00, to aby na pewno go zablokuję, a nie np. przeniosę
  • Odpowiedz
@erbo: Podzielisz się źródłami informacji o rzeczywistości? No i pamiętaj, że prątkowanie, kiedy przebywanie z chorym jest najbardziej niebezpieczne, to tylko jeden z etapów gruźlicy. Poza tym są leki od tego, by prątkowanie ograniczyć.
  • Odpowiedz
Problemem nie jest, że Korwin i Wipler są przeciwko przymusowi szczepień i karom za nieszczepienie. Gdyby powiedzieli: rodzice, stanowczo zalecamy, byście szczepili swoje dzieci, ale jako obrońcy wolności osobistych przymus uważamy za zły byłoby okej.

@fantomasas: i ja się tu w pełni zgadzam, znaczy zgadzam się z tym, że to by było po lini Koriwna, że dzieci są własnością rodziców (zupełne s----------e swoją drogą). Byłaby to konsekwencja - niech każdy
  • Odpowiedz
  • 2
@erbo: masz zerową wiedzę w temacie.
Korwin odleciał chociazby ze stwierdzeniem, ze osoby nieszczepione zagrażają tylko innym nieszczepionym.
  • Odpowiedz