Aktywne Wpisy

Dewator96 +145
Ciekawe w sumie skąd się wzięlo przekonanie polskich kiboli o tym że Litwa to nasz wróg i trzeba z nimi jechać... przecież obecnie to nasz sojusznik w NATO, państwo baltyckie, wspolna historia itp.
#mecz
#mecz
spike10 +458
czemu te polskie patrioty wyzywają Litwinów od k---w? xd zrozumiałbym jakbyśmy z kacapami grali
#mecz
#mecz

![Kolejny przykład tego jak producenci utrudniają naprawę sprzętu AGD - [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/51cf8f734b3be5d7eb8ce95269a499f0b0ff360474efaf4f42dd361f8e42a10d,q80.jpg)

A ty odpowiedziałeś na jakieś moje?
Nie mam zamiaru odpowiadać na jakieś problemy fantasy, skoro są realne do dyskusji.
@fantomasas: I bardzo słusznie. Bo nie wiadomo. Nigdy nie będzie wiadomo, bo nie może być wiadomo. Gdyby było wiadomo to korwinizm nie miałby racji bytu i sprawdzałby się komunizm. Niestety świat jest zbyt skomplikowany by nim sterować i nie możemy mieć 100% pewności do szczepionek nawet jeśli dana szczepionka przeciw danej chorobie w danym czasie na określonej grupie pacjentów była w 100% skuteczna. Rozumiesz już?
Obowiązek szpitalny jest, bo to kategoria prawna. Jeżeli bywa niedochowany (może podzielisz się jakimś linkiem na ten temat?), to niedobrze i wynika pewnie z tego, że wobec niewielkiej liczby zachorowań czujność została
@Jah00: Dlatego, że skuteczność szczepionek jest potwierdzona? Dlatego, że szczepionki pozwoliły wyeliminować choroby typu polio, odra itd.? Szczepionki są skuteczne i to jest fakt, a pomimo że lubię JKM to tutaj
Nie wiadomo też, czy jeżeli kliknę w ikonkę zablokuj użytkownika w profilu @Jah00, to aby na pewno go zablokuję, a nie np. przeniosę
Ty piszesz o jakimś śmiesznym prawie, a ja pisze o rzeczywistości, ogarnij :)
Rozmawiasz że źródłem informacji.
Poza tym ogarnij ile jest nowych zachorowań, gdzie większość jest i tak ukryta.
@fantomasas: i ja się tu w pełni zgadzam, znaczy zgadzam się z tym, że to by było po lini Koriwna, że dzieci są własnością rodziców (zupełne s----------e swoją drogą). Byłaby to konsekwencja - niech każdy
Korwin odleciał chociazby ze stwierdzeniem, ze osoby nieszczepione zagrażają tylko innym nieszczepionym.