Wpis z mikrobloga

Miniaturki ze Snap.com
Od dzisiaj, testowo, wprowadziłem miniaturki ze snap.com. Działanie można sprawdzić najeżdżając na jakiś link myszką: powinien ukazać się mini-screenshot strony. Proszę o opinie, czy taka funkcjonalność powinna zagościć tutaj na dłużej.

Update: jednak się nie spodobało, więc usunąłem.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Osobiście jestem na nie, a jeśli już to niech będzie tylko przy adresie wykopanej strony (aktualnie widzę, że jest też w linkach w komentarzach).

No chyba, że będzie możliwość wyłączania podglądu umieszczona w opcjach konta.
  • Odpowiedz
Jestem posiadaczem nienajszybszego łącza i taki ficzer może tylko denerwować (nie chce mi się czekać, aż miniaturka się załaduje - tym bardziej, że wysokie pingi i tak skutecznie to opóźniają). Jestem na nie. :)
  • Odpowiedz
Domyślnie wyłączyć, ale dać możliwość osobom zalogowanym na włączenie tego w opcjach. Czasem się przydaje czasem jest denerwujące. IMHO należy dać wybór.
  • Odpowiedz
Wiem, że w sumie nie wykazuje się nadmiernym refleksem w tej sytuacji ;), ale jako że uważam miniaturki ze snap.com za ciekawy feature to mam trzy pytania / propozycje z nim związane:

1. Czemu nie rozważono opcji sugerowanej przez parę osób, a więc możliwości wyłączenia podglądu w opcjach użytkownika?(w zasadzie opcja domyślnie mogła by być wyłączona, co by nie denerwować ludzi).

2. Poza tym proponowałbym zrobić podobnie jak na techcrunch.com, gdzie sam najazd na
  • Odpowiedz
Dokładnie. Można decydować które linki mają posiadać shot a które - nie, poprzez dodanie klas do linków i ustawieniu wartości domyślnej. Wszystko jest opisane w FAQ na stronie snap'a. Dymek powinien się też pokazywać tylko po najechaniu na ikonkę a nie na sam link.
  • Odpowiedz