Wpis z mikrobloga

1. Pracuj w #korposwiat
2. Dostań zadanie z wyceną na "dwa dni roboty"
3. Zapierniczaj przez dwa dni, bez nadgodzin, ale solidna praca
4. Pochwal się na porannym spotkaniu, że skończyłeś co miałeś skończyć w terminie - solidnypracownik.jpg
S. Okazuje się, że wycena "dwa dni roboty" to 48h, a nie 16...
6. Przydzielają Ci nowe zadanie, bo jesteś wolny...
7. ???????
8. BRAK PROFITU
#pracbaza #gorzkiezale #czytaniebezzrozumienia

• 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sarpens: chyba dopiero zaczynasz z korpo , albo Cie juz zkonwertowali ;) w korpo chociaz ile bys nie robil, i tak sie nie liczysz. Czasami , raz czy dwa, ktos powie wymuszone dziekuje ;) w korpo sie pracuje tak, zeby sie nie narobic, to nie Twoje zmartwienie zeby tam gralo, tylko "korpo". Zawsze mnie bawia (nie mowie tu o Tobie) mlodzi ambitni, co zaczynaja w korpo i sa tacy naiwni
  • Odpowiedz
Okazuje się, że wycena "dwa dni roboty" to 48h, a nie 16...

@Sarpens: albo powiedzieli Ci tak tylko po to, żebyś dostał coś innego do roboty, a jakbyś się nie wyrobił, to by j----i, że za wolno pracujesz. xD
  • Odpowiedz
@graf_zero: W sumie to mocno nowy - pracuję trochę ponad pół roku : X

@soft1house: Z tym "chwaleniem się" to niestety przymus pracy w SCRUMie i codziennych spotkań, gdzie się mówi co i jak się zrobiło.

@gregu-: Staram się zawsze kończyć równo z deadlinem. Nie prędzej, nie później. Tylko, że zawsze wycena była podawana w dniach roboczych, a nie w pełnych godzinach : X Nigdy specjalnie nie trzeba
  • Odpowiedz
@gregu-:

chyba dopiero zaczynasz z korpo , albo Cie juz zkonwertowali ;) w korpo chociaz ile bys nie robil, i tak sie nie liczysz. Czasami , raz czy dwa, ktos powie wymuszone dziekuje ;) w korpo sie pracuje tak, zeby sie nie narobic, to nie Twoje zmartwienie zeby tam gralo, tylko "korpo". Zawsze mnie bawia (nie mowie tu o Tobie) mlodzi ambitni, co zaczynaja w korpo i sa tacy naiwni
  • Odpowiedz
S. Okazuje się, że wycena "dwa dni roboty" to 48h, a nie 16...

6. Przydzielają Ci nowe zadanie, bo jesteś wolny...

@Sarpens: eeee, czo? To ile miałeś w końcu czasu i czemu niby "wolny".
  • Odpowiedz
@JazzBlurr: Miałem wycenę na dwa dni, ale ja to zrozumiałem jako dwa dni robocze czyli dwa razy po 8h, a wycena była na 48h czyli pełne dwa dni. Skoro skończyłem zadanie, które miałem przydzielone to nie mam co robić i można mi zlecić kolejne.
  • Odpowiedz