Wpis z mikrobloga

Tak sobie myślę, czy nie trzeba by zmienić zasady dla przyznawania osiągnięcia Kucharz (dla użytkownika, którego znalezisko z tagiem #gotujzwykopem trafiło na stronę główną). Pojawia się sporo znalezisk odsyłających do stron z przepisami, w znaczącej większości dodający użytkownik nie zrobił dania z przepisu (co stało się regułą w tego typu znaleziskach) a jedynie wrzucił link do strony. Tak rozumując też mogę dodawać codziennie po kilka wykopów z niebanalnymi przepisami i w końcu któreś z nich przepchnie się na główną. Wydaje mi się jednak że większą sztuką jest wykonać danie z przepisu samemu i pochwalić się publicznie jak wyszło (lub też nie;) Jakie są Wasze opinie?

#rozkminy #dyskusja #firstworldproblems
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ManTaQue: A to teraz tak nie jest, że gotuj z wykopem jest zarezerwowane dla własnych dzieł? Nie spotkałam się z takim znaleziskiem na głównej, w którym przepis nie byłby poparty dokumentacją zdjęciową z procesu tworzenia.
  • Odpowiedz
@Froto: możliwe, ja zwracam uwagę na pewien rytuał, który chyba w GzW jest mile widziany (nie powiem, że na pewno, nie wrzucałem nic w tym cyklu, nie przejrzałem wszystkich znalezisk). Praca własna, fajny przepis i zwierzak, który pozdrawia.

Chyba że kotek jest chory jak w orzechonie.
  • Odpowiedz
@kayleigh1507: Nie ma chyba ograniczeń w regulaminie z tym związanych. Przejrzyj tag, daleko nie patrzyłem, ale to jest po prostu możliwe. Wiadomo, np. kategorię AMA większość kojarzy i znalezisko zostanie szybko zakopane jeśli nie będzie spełniało wymagań. Co do GzW to nie jestem przekonany.

@shadowboxer: Nie ma kota, nie ma wykopu ;)
  • Odpowiedz