Aktywne Wpisy
cmhqwidget +131
Odwrotna Familiada Sezon 2 cz. 3
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzedniej grze, będą eliminowane
Plusiwo to moje paliwo, zostaw plusika!
Żenujący Żart Prowadzącego:
Dlaczego deszcz siedzi w więzieniu?
W poprzednim odcinku
Prawidłowe pytanie:
_Wygrał/a: @Pawery1
Nagroda publiczności dla @Kaczorra za pytanie:
co jadł Grzegorz Borys gdy ukrywał się przed policją?
#odwrotnafamiliada
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzedniej grze, będą eliminowane
Plusiwo to moje paliwo, zostaw plusika!
Żenujący Żart Prowadzącego:
Dlaczego deszcz siedzi w więzieniu?
W poprzednim odcinku
Prawidłowe pytanie:
_Wygrał/a: @Pawery1
Nagroda publiczności dla @Kaczorra za pytanie:
co jadł Grzegorz Borys gdy ukrywał się przed policją?
#odwrotnafamiliada
exori_vis +303
@bigos555: No tak, ale potocznie na to się mówi rozwody kościelne, bo często tak to po prostu wygląda. Kościół raczej nie da rozwodu gdy w małżeństwie są dzieci, ale w innych wypadkach często. Jeden mój znajomy dostał taki rozwód - był żonaty rok, zaczęli się kłócić i rozwiedli się najpierw cywilnie, a później normalnie kościół unieważnił
Komentarz usunięty przez autora
@bigos555: Stwierdzenie nieważności. Nie da się "unieważnić" ważnego małżeństwa w KK.
@Mordeusz: To są sprawy tak rzadkie, że ciężko użyć tu słowo "często".
Jasne, można kręcić, kłamać i oszukiwać - ale jaki w tym jest sens, nie mam pojęcia - przecież to jest i tak kwestia wiary. W KK nie ma rozwodów (" Każdy, kto oddala swoją żonę,
@Feuforce: @Niedokonczone_Zdani: @Shainefer:
Jeżeli to prawda, co mówiła Pawlikowska, że była uzależniona od seksu (źródło), i sypiała z armią facetów :
To jest dość solidna podstawa do stwierdzenia nieważności, jeżeli utajniła to przed Cejrowskim. I drugie, mówiła,
@zerozero7: Jak rzadkie, jak w 2008 udzielono 3,5 tys. pozytywnych decyzji, to około 10 dziennie w skali kraju. Samych wniosków było ok. 10 tys., a więc co trzeci jest rozpatrywany pozytywnie.
http://polska.newsweek.pl/uniewaznienie-malzenstwa--polska-swiatowym-liderem,64422,1,1.html
W tym konkretnym przypadku on
@Mordeusz: Ale w jednym roku masz około 200 tys. małżeństw. 3,5 tys / 200 tys = 0,0175, więc coś koło 2%. Więc tak, dość rzadkie - jeżeli jeszcze weźmiesz pod uwagę, że część z nich to sprawy dotyczące małżeństwa zawartego 5 lat wcześniej, to jeszcze rzadsze
Także lewacka logika i "nie znam się to się wypowiem" w całej okazałości.
Komentarz usunięty przez autora
@nocnica: A o ile sie zalozysz ze jednak udziela? Pod pewnymi warunkami. Jednym z nich ze nie bylo nocy poslubnej.