wierutna bzdura, kłamstwa produkowane przez brukowce, tu jest jej wyjaśnienie
@Shainefer: Fajnie by było jakbyś napisał co to za wyjaśnienie bo filmik ma 26 minut czasu. Nie żebym go jakoś pozytywnie wykorzystywał ale mimo wszystko szkoda mi półgodziny na jakiś nudny wywiad ( ͡°͜ʖ͡°)
@Zydomasoneria: *napisała a wywiad wcale nie jest nudny, polecam na długi, zimowy wieczór taki choćby jak dzisiejszy( ͡°͜ʖ͡°) a wyjaśnia od 18 minuty - prostuje to co napisały o niej szmatławce.
@Shainefer: Jakoś pomimo Twojego różowego paska rzuciło mi się w oczy, że napisałaś "słyszałem" zamiast słyszałem ale teraz widzę formę zgodną z Twoim paskiem. Trochę wolnego od pracy i człowiek głupoty widzi ;).
wywiad wcale nie jest nudny, polecam na długi, zimowy wieczór taki choćby jak dzisiejszy( ͡°͜ʖ͡°)
@Shainefer: Wolę Breaking Bad sobie obejrzeć albo na mirko posiedzieć ;).
że jak się nie skonsumuje małżeństwa to może być nieważne
@Feuforce: czyli bez bzykania ślub się nie liczy?:D
@Shainefer: Jest więcej powodów unieważnienia ślubu. Nieskonsumowanie czyli jeśli nie było seksu to się nie liczy, zatajenie istotnych faktów np. o przeszłości, o chorobach, o złożonych obietnicach, o złożonych ślubowaniach (np, takie o, rzucenie komuś obietnicy, że się za niego wyjdzie i niedotrzymanie słowa, później jak ktoś "w sumieniu powiadomi kancelarię parafialną"
@Niedokonczone_Zdani: Ależ tu się dyskusja wywiązała, naprawdę godna plotkar osiedlowych. Nie ma to jak dyskutować o prywatnym życiu Wojciecha Cejrowskiego, wiedząc, że ten człowiek konsekwentnie chroni swoją prywatność i nigdy o niej nie opowiada. Ah, te spekulacje lewackich specjalistów od wszystkiego ;)
@Kazach_z_Almaty: Nie. Rozwód to zazwyczaj oznacza, że coś dobrze się zaczęło, potem przestało działać jak trzeba i uznali, że lepiej będzie się rozwieść. A stwierdzenie nieważności to dojście do tego, że z jakichś przyczyn ślub był nieważny od samego początku. Jest różnica, czy kupisz samochód, jest ok, po jakimś czasie użytkowania stwierdzasz, że chciałbyś mocniejszy i go sprzedajesz, czy kupisz samochód, "którym babcia do kościoła jeździła", a potem się okazuje, że
@muchabzz: Źródło czego? Przeszkody do małżeństwa masz w Kodeksie Prawa Kanonicznego (kan. 1083-1094), ale częściej wykorzystywane są wady zgody (kan. 1095-1107). Natomiast źródła informacji o mojej znajomej nie podam, bo raczej nikt o jej przypadku nie pisał.
Pytam zupełnie bez podtekstów i bezstronnie. Kto stoi za Szymonem Hołownią? Kto pomógł mu przejść tak daleką drogę z prowadzącego show w tv do 2 osoby w państwie? #sejm #wybory #holownia #pytanie
@Shainefer: Fajnie by było jakbyś napisał co to za wyjaśnienie bo filmik ma 26 minut czasu. Nie żebym go jakoś pozytywnie wykorzystywał ale mimo wszystko szkoda mi półgodziny na jakiś nudny wywiad ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a wywiad wcale nie jest nudny, polecam na długi, zimowy wieczór taki choćby jak dzisiejszy( ͡° ͜ʖ ͡°) a wyjaśnia od 18 minuty - prostuje to co napisały o niej szmatławce.
@Shainefer: Jakoś pomimo Twojego różowego paska rzuciło mi się w oczy, że napisałaś "słyszałem" zamiast słyszałem ale teraz widzę formę zgodną z Twoim paskiem. Trochę wolnego od pracy i człowiek głupoty widzi ;).
@Shainefer: Wolę Breaking Bad sobie obejrzeć albo na mirko posiedzieć ;).
@Shainefer: Jest więcej powodów unieważnienia ślubu. Nieskonsumowanie czyli jeśli nie było seksu to się nie liczy, zatajenie istotnych faktów np. o przeszłości, o chorobach, o złożonych obietnicach, o złożonych ślubowaniach (np, takie o, rzucenie komuś obietnicy, że się za niego wyjdzie i niedotrzymanie słowa, później jak ktoś "w sumieniu powiadomi kancelarię parafialną"
@Zydomasoneria: zgadzam się:)