Aktywne Wpisy

Moja żona po 15 latach małżeństwa właśnie przyznała mi się do tego że od pół roku ma chłopaka, regularnie zdradzała mnie z różnymi typami przez ostatnie 4 lata. Jak mam jej wybaczyć?

Wraczek +17
Obawrwujemy dzisiaj piękne zesrańsko zwolenników Kim'a i innych zamordystów.
To tylko fabryczne ograniczenie maksymalnej prędkości do 180 km/h, no przecież ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Później ograniczenie do 160, następnie do 140, płatności gotówkowe? A po co to komu? Oj, twój social credit jest za niski, podwyższ go aby uzyskać dostęp do swoich środków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niczym tak nie gardzę jak wykopowymi zamordystami,
To tylko fabryczne ograniczenie maksymalnej prędkości do 180 km/h, no przecież ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Później ograniczenie do 160, następnie do 140, płatności gotówkowe? A po co to komu? Oj, twój social credit jest za niski, podwyższ go aby uzyskać dostęp do swoich środków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niczym tak nie gardzę jak wykopowymi zamordystami,

Czy jakiś miły programista pythona mógłby mi powiedzieć jak wygenerować w pythonie tablicę liczb prawie posortowanych?
Potrzebne mi to jest do przetestowania mojego algorytmu sortujacego, a testuje go dla roznych tablic. Mam gaussa, mam totalny random itp tylko tych prawie posortowanych mi brakuje to testu :<
1. Posortuj tablicę.
2. Ostatni element przenieś na początek.
3. Masz tablicę prawie posortowaną.
I mój sposób nie spełnia tego? Spełnia przecież.
@Ginden: Dzięki. Spróbuję.
Utwórz pusta tablice B
Napisz metodę, która wylosuje Ci element spośród trzech pierwszych elementów tablicy A, doda go do tablicy B i skasuje z A.
Wykonaj ja w pętli odpowiednią ilość razy.
Żeby modyfikować ułożeniem tablicy B możesz:
- losować z 2 albo 4 czy
Potem mieszasz całkiem losowo m elementów z początku tablicy, modyfikując ją. W następnym kroku mieszasz elementy od (floor(m/2)) do (floor(m/2))+m.
Wykonuje się to w czasie O(n^(3/2)) bodajże.
@Ginden: Dzięki jeszcze raz raz pomysły.
Przeziębiłem się kurka wodna i w głowie papka zamiast mózgu.
A[-1:] + A[:-1]
numbers = [i
fori inxrange(1000)]almost_sorted =
list(chain(*zip(numbers[1::2], numbers[::2])))
nie wystarczy?
Właśnie o taką magię pythona mi chodziło :D
Dzięki Panowie, co prawda pytanie już nieaktualne, ale dobrze się dowiedzieć czegoś nowego :)