Aktywne Wpisy
Dziś inny temat... odnośnie kobiet / mężczyzn którzy mają trochę kilogramów więcej.
Niedawno miałam sytuację gdzie umówiłam się na randkę i gdzie facet bardzo na nią naciskał a gdy mnie zobaczył ( o losie nie jestem aż tak otyła) podziękował za spotkanie.
Dlaczego w tych czasach ludzie nie potrafią zaakceptować takich ludzi ani się z nimi wiązać ? Uważam, że wygląd zawsze da się zmienić a charakter jest ciężej.
Co wy o
Niedawno miałam sytuację gdzie umówiłam się na randkę i gdzie facet bardzo na nią naciskał a gdy mnie zobaczył ( o losie nie jestem aż tak otyła) podziękował za spotkanie.
Dlaczego w tych czasach ludzie nie potrafią zaakceptować takich ludzi ani się z nimi wiązać ? Uważam, że wygląd zawsze da się zmienić a charakter jest ciężej.
Co wy o
Lenalee +93
Nazbierałam sobie orzechów włoskich w opuszczonym sadzie, są takie pyszne, mięciutkie, aż słodkie, bo schodzi z nich ta gorzka skórka, że aż żal się nimi dzielić, ale podzieliłam się z Krzywodziobkiem. Na pewno łatwiej mu było je zjeść niż takie suche, zeszłoroczne. No i oczywiście obrane z łupiny (。◕‿‿◕。) Pod koniec nagrania wyczaił jak rzucam kolejną połówkę orzecha xD (sorry że tak telepie obrazem).
Nie
Nie
https://www.facebook.com/zarobkigornikow
Średnio ok. 2500 zł na ROR.
Tylko zapomnieli o:
- flapsy, ok. 300 zł miesięcznie
- Barbórka, ok. 3000 zł rocznie
- czternastaka, ok. 3000 zł rocznie
- węgiel, 8 ton * 560 zł = 4480 zł rocznie
- wczasy pod gruszą, ok. 800 zł rocznie
- do tego 100% płatne L4, co czyni górników jedną z najbardziej schorowanych grup zawodowych
- więcej urlopu niż wynika z kodeksu pracy
2500 zł(wypłata) * 12 + 300 (flapsy) * 12 + 3000 (barbórka) + 3000 (czternastka) + 4480 (węgiel) + 800 = 44 880 zł
44 880 zł / 12 = 3740 zł
Ok., może co miesiąc na 'pasku' jest 2500 zł, ale różnego rodzaju dodatków wychodzi kolejne 1000-1500 zł.
Panowie górnicy. Do manipulacji mediów, rządu jesteśmy przyzwyczajeni. Nie róbcie tego wy. Zbierzcie za miniony rok wszystkie przelewy, uwzględnijcie wszystkie dodatki, policzcie ile z 'pasków' zabrali (dobrowolnie) na związki. Wtedy otrzymamy kwotę, którą rzeczywiście zarabia górnik.
Żebyśmy się rozumieli. Nie uważam, że 4000 zł za pracę górnika to dużo. Bądźcie po prostu uczciwi wobec społeczeństwa, skoro lubicie się określać mianem 'strony społecznej'.
#ekonomia #gornictwo #strajknaslasku #polityka
Bez emocji. Proszę tylko o
Póki co i jedna i druga strona manipuluje na swoją korzyść. Ozłocę osobę, która podzieli się szczerością:)
moze nawet w nastepnym odcinku taniec z gwiazdami wystapia zony gornikow itp
to sa tematy zastepcze pyta jest co przygotowuja zlodzieje w gabinetach?
Co do drugiej sprawy. To prawda, każda ze stron broni swoich interesów, dlatego będzie przedstawiać informacje tak, jak im wygodnie. Społeczność wykopu jest jednak na tyle bogata, że może znajdzie się osoba, która pracuje w JSW lub KW i podzieli się jak wygląda sytuacja w rzeczywistości.
@Pchelka87: eeeee, to górnicy mają 13 miesięcy w roku, że aż dostają czternastkę czy trzynastka to dla nich za mało było i wyszantażowali sobie oprócz nich te czternastki?
@medevacs: strasznie tam krzycza ze nie maja 13 - zapominając o 14 i barburce