Aktywne Wpisy

simpiara +29
Dla miłośników zwierzaków (albo i nie)
Mam dziś dla Was voucher do Rossmann na 100zl. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).
Mam dziś dla Was voucher do Rossmann na 100zl. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).

Kejran +113
Lepiej późno niż wcale jak to mówią, po niemal 6 latach od zakupu czas się wkońcu wziąć za blacharkę prestiżowego gruza. Przez ten czas wiele się nie zmieniło, może i Airmatic opadł, ale za to nie odpala( ͡° ʖ̯ ͡°)
#prestizowygruz #samochody #motoryzacja
#prestizowygruz #samochody #motoryzacja
źródło: IMG_7603
Pobierz

Badania:poród drogami natury niesie mniejsze ryzyko i powikłan niz cesarskie cięcie
Konsensus:cięcie cesarskie jest zabiegiem ratunkowym
Tymczasem polki: zesransko
Ja wiem lepiej,cesarka na zyczenie, a bo koleżance matki siostry wypadł płuco przez odbyt.
W polsce 50% urodzen to cesarki i argumenty a bo mi to w trakcie naturalnego wypadł odbyte a kolezanka miala cesarke i super.
Ja zagrałem raz w lotka i wygrałem 9k.
#medycyna #lekarz #lekarze #ciaza #porod
źródło: Screenshot_20260527_072033_Samsung Internet
PobierzI wy się dziwicie że mamy najniższą dzietność w Europie jak kobieta nadal jest traktowana na porodówce jak zwierzę. Ada dobrze napisała.
Nie mozna dawać kobietom wyboru co do sposobu rodzenia bo to nie jest kwestia wyboru.
@Famine: ale jeśli nie ma przesłanek do cesarki to dlaczego mieliby ją wykonywać? dać wybór jeśli istnieje podejrzenie, że może coś się stać, ale w przypadku całkowicie zdrowej ciąży takiego nie ma.
ale że co? xD
@DoktorMorela: Pokaż takie badania z dużą próbą w podobnym czasie i miejscu( ͡° ͜ʖ ͡°)
Widzę, że to Ty nie widzisz szerszego obrazu. Problemem nie jest to, że kobiety chcą iść na łatwiznę, tylko to, że prawdopodobnie wiele z nich boi się porodówki bardziej niż samej operacji. Cesarka to poważny zabieg, ale dopóki kobieta nie ma gwarancji szacunku, empatii od strony personelu i znieczulenia, dopóty będzie to dla niej zwyczajnie ucieczką przed złym systemem, a
Kobiety nie chcą rodzic bo nie chcą rodzic a nie ze boją sie porodu.
To jest podstawowa wiedza medyczna. Nie bede tobie niczego podlinkować.
@DoktorMorela: przyganial kociol garnkowi.
Czesc tych postulujacych wybor cesarki, robi to bo nasluchalo sie jak porod sn wyglada gdy kobiecie nie podaje sie znieczulenia.
Mnie temat juz nie dotyczy ale od lat pojawia sie to samo.
Znieczulenie, pani a po co
źródło: 13894
PobierzTymczasem fakty. Masz 17% szans na skok ze spadochronem, który zakończy się połamaniem nóg. Skaczesz?
źródło: temp_file6725014150904674032
PobierzDoslownie drugie zdanie mojej odpowiedzi.
Poproszę o statystyki jaki procent zaplanowanych cesarek kończy się komplikacjami vs ilość naturalnych porodów, które z powodu komplikacji kończą się cesarką.