Wpis z mikrobloga

Eksperci:poród drogami natury jest lepszy
Badania:poród drogami natury niesie mniejsze ryzyko i powikłan niz cesarskie cięcie
Konsensus:cięcie cesarskie jest zabiegiem ratunkowym

Tymczasem polki: zesransko
Ja wiem lepiej,cesarka na zyczenie, a bo koleżance matki siostry wypadł płuco przez odbyt.

W polsce 50% urodzen to cesarki i argumenty a bo mi to w trakcie naturalnego wypadł odbyte a kolezanka miala cesarke i super.
Ja zagrałem raz w lotka i wygrałem 9k.

#medycyna #lekarz #lekarze #ciaza #porod
DoktorMorela - Eksperci:poród drogami natury jest lepszy
Badania:poród drogami natury...

źródło: Screenshot_20260527_072033_Samsung Internet

Pobierz
  • 505
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I wy się dziwicie że mamy najniższą dzietność w Europie jak kobieta nadal jest traktowana na porodówce jak zwierzę. Ada dobrze napisała.

@Famine: ale jeśli nie ma przesłanek do cesarki to dlaczego mieliby ją wykonywać? dać wybór jeśli istnieje podejrzenie, że może coś się stać, ale w przypadku całkowicie zdrowej ciąży takiego nie ma.
  • Odpowiedz
  • 173
@DoktorMorela

@Famine: widze ze dalej nic nie rozumiesz xd

Widzę, że to Ty nie widzisz szerszego obrazu. Problemem nie jest to, że kobiety chcą iść na łatwiznę, tylko to, że prawdopodobnie wiele z nich boi się porodówki bardziej niż samej operacji. Cesarka to poważny zabieg, ale dopóki kobieta nie ma gwarancji szacunku, empatii od strony personelu i znieczulenia, dopóty będzie to dla niej zwyczajnie ucieczką przed złym systemem, a
  • Odpowiedz
masz problemy z czytaniem?

@DoktorMorela: przyganial kociol garnkowi.
Czesc tych postulujacych wybor cesarki, robi to bo nasluchalo sie jak porod sn wyglada gdy kobiecie nie podaje sie znieczulenia.
Mnie temat juz nie dotyczy ale od lat pojawia sie to samo.
Znieczulenie, pani a po co
PurpleHaze - >masz problemy z czytaniem?

@DoktorMorela: przyganial kociol garnkowi.
...

źródło: 13894

Pobierz
  • Odpowiedz