Wpis z mikrobloga

@pietrek16: A kiedy jeszcze uratował Bayern bądź Niemców wyartukułuj mi ?
Bo mi się wydaje, że Bayern potrzebował magicznej postawy Neuera raz. I zdaje się, że w tym meczu Neuer był tak elektryczny, że jakby piłkarze drużyny przeciwnej zachowali nieco więcej zimnej krwi to skończyłoby się 0:6 czy 0:7, tak magiczne były jego wyjścia.
  • Odpowiedz
  • 6
@cu0_: tak z zupełnej ciekawości zapytam - ile masz plakatów Cristiano w pokoju? Juz pomijam to, że to, co napisałeś, to jakaś abstrakcja :D. Wszechstronny gracz XDDDDD
  • Odpowiedz
@Puccini: No możesz to nazwać pajacowaniem, ale bardzo wysoka gra bramkarza praktycznie w każdym meczu to dla mnie pewna nowość. Nie twierdze, że Neuer powinien dostać tą nagrodę ale jestem przekonany, że nie jest bez szans na nią.
  • Odpowiedz
@cu0_: Cristiano i kreowanie akcji XD
Dobre. Naprawdę dobre. Jedyne akcje jakie tworzy ronaldo to te pod polem karnym - zazwyczaj jedno podanie do innego napastnika po dobrze dogranej piłce ze środka.
Cristiano to zawodnik od wykończenia. Sam nie potrafi ciągnąć gry i jak środek pola nie gra dobrze albo jest zdominowany przez przeciwnika to Ronaldo nie ma, bo nie ma komu dograć mu piłki - patrz 90% meczów z
  • Odpowiedz
@cu0_: Ja p------ę jaka beka xD Przecież Ronaldo potrafi tylko strzelać bramki, nic więcej. To Messi łączy rolę napastnika i rozgrywającego, praktycznie w każdym meczu kreuje akcje od połowy boiska. Poza tym polecam porównać asysty Messiego i Ronaldo. Większość asyst Cristiano to są zwykłe dogrania w pole karne do niepilnowanego partnera. Messi mecz w mecz n------a piły penetrujące 2 formacje przeciwnika. Polecam zobaczyć sobie na przykład jego asystę przy bramce
  • Odpowiedz
@judenlagger:

np dlatego bo wprowadzil gre bramkarza na inny, nieosiagalny poziom przez innych, nanowo zdefiniowal gre bramkarska.

Nom, pajacując na trzydziestym metrze, kiedy nie trzeba. Czekam na takie wyjścia w meczu z Realem, Barcą albo Chelsea, a nie z Algierią i Paderbornem. Z Realem zresztą tak wyszedł i już za pierwszym razem prawie dostał gola za kołnierz. A co do nieosiągalnego poziomu: jak broni, to broni, ale jak ma
  • Odpowiedz
@tak_wlasnie: Zobacz sobie znawco niedzielny jak wyglądły te asysty i jak ronaldo gra. Oczywiście ma asysty, bo zespół dominuje przeciwników oraz Roaldo zaczął podawać pod polem karnym zamiast strzelać z każdej pozycji - w ostatnich latach asyst od Messiego miał o wiele mniej i to pierwsza taka sytuacja w ich karierze.
Poza tym polecam spojrzeć na inne statystyki poza brmakami i asystami. Podania, podania otwierające, stworzone sytuacje, itd...
  • Odpowiedz
@kubulek: Choć tak jak teraz oglądam tę bramkę Di Marii to ta asysta Messiego nie była jakaś wybitna, nie wiem czemu zapamiętałem to inaczej ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz