Wpis z mikrobloga

@panami: Włókna aferentne (A alfa) - 70-120m/s. Częstość krytyczna dla pręcików - 16Hz. (,,Fizjologia człowieka" red. Stanisław Konturek). Krótko mówiąc różnica w czasie przewodzenia impulsu z kory ruchowej do włókienka mięśniowego np. mięśnia dwugłowego uda (zginacz stawu kolanowego) u Messiego i chociażby van Bastena jest tak mała że nie da się tego rozróżnić ludzkim wzrokiem.

Na razie to ty nie masz żadnych argumentów. Po prostu powiedziałeś że Messi jest najlepszy.
  • Odpowiedz
@cu0_: ale po co trolujesz. widze jak siedzisz przed komputerem i ze lzami w oczach czytasz arytykuly na internecie w poszukiwaniu czegokolwiek, zeby tylko mnie zagiac. A nie masz jak. Czlowiek racjonalnie myslacy potrafi wyciagac wnioski, nie musi znac podloza problemu zeby wiedziec, ze tak juz jest i po co to tlumaczyc skoro i tak to nic nie zmieni. Mnie to nie interesuje, zawsze rodzice,nauczyciele mi to tlumaczyli tak, ze
  • Odpowiedz
@panami: A co ty synku wiesz o fizjologii ludzkiego organizmu? Jeśli jesteś taki ą ę to może warto zacząć wykładać na uczelni? Bo widzisz mnie profesorowie którzy wiele lat poświęcili na badania nad tą dziedziną nauczyli tego i owego. Zacytowany przeze mnie Stanisław Konturek, profesor wydziału medycznego Uniwersytetu Jagiellońskiego, członek Polskiej Akademii Nauk wydaje się być większym autorytetem niż twoi rodzice i nauczycielka z gimnazjum. Jeśli tak nie jest to
  • Odpowiedz