Aktywne Wpisy

Społeczeństwo, które zmusza 90-letnią osobę do korzystania ze smartfona, by uzyskać dostęp do swoich praw, nie jest społeczeństwem nowoczesnym. To społeczeństwo, które stopniowo zapomina o swoich starszych.
W 2026 roku wszystko odbywa się za pośrednictwem aplikacji, hasła, kodu QR lub platformy online.
Tymczasem ci, którzy zbudowali ten kraj własnymi rękami, znajdują się dziś bezradni wobec narzędzi, których nigdy nie nauczyli się używać.
Kiedy
W 2026 roku wszystko odbywa się za pośrednictwem aplikacji, hasła, kodu QR lub platformy online.
Tymczasem ci, którzy zbudowali ten kraj własnymi rękami, znajdują się dziś bezradni wobec narzędzi, których nigdy nie nauczyli się używać.
Kiedy
źródło: image
Pobierz
Mam was, gagatki! Czego nie śpicie?

Szukam książek o web serwisach (Web Service). Chodzi o jakieś SOAP, REST, WSDL, UDDI, XML, frameworki np. Apache Axis2, Apache CXF, Spring WS itd.
Coś ogólnie o Java EE też by się przydało (JSP?, JSF, Spring). Bo to chyba muszę dobrze poznać, żeby za web serwisy się zabrać.
Ogólnie mam do zrobienia web serwis (usługa, "serwer", któremu wysyła się dane, on mi generuje i odsyła w XML). Ale na razie jestem jeszcze w tym totalnie zielony (umiem Jave SE i zaczynam się uczyć EE).
Komentarz usunięty przez autora
Czemu potrzebujesz książki? Masz konkretne zadanie do wykonania. Rozrysuj je sobie, a dowiesz się, jakiej wiedzy dokładnie potrzebujesz, a potem to już za darmo z internetu ją bierz.
Poza tym piszesz o aplikacji, która ma dostać dane i zwrócić XML, czyli coś banalnego, a wymieniasz jakieś cuda niewidy w drugim zdaniu posta. Z tamtego
do frameworków polecam ich dokumentację i community, imho lepsze to niż książki.
do Javy EE od biedy: Java EE 6. Programowanie aplikacji WWW.
ale wiadomka trochę to już stare, technologia się rozwija...
Zadanie trochę wymyślone po to, żeby zrobić web serwis (to temat mojej pracy). Jestem jak we mgle. Nic nie wiem i muszę coś przeczytać, żeby mieć jakieś totalne podstawy o "usługach sieciowych".
@micke: Tę książkę właśnie wczoraj kupiłem (myślę, że na początek
@mediateh7:
Niech mi ktoś wyjaśni, o co chodzi z tym taktykiem?
Komentarz usunięty przez autora
@Obywatel915356: Debile nie wiedzą co to skrót ctrl+d w przeglądarce.