Aktywne Wpisy

nightmeen +230
Pamiętacie słynną latarnię we Wrocławiu, która nocą straszyła przechodniów? Roślina pokryła ją w taki sposób, że całość po zmroku przypominała przerażającą garbatą postać ze świecącymi oczami.
Ciekawe w sumie, co u niej teraz słychać...
Powiem wam, że ostatnio odwiedziłem, że tak to nazwę "Coś podobnego".
Buka, z Doliny Muminków, była to tajemnicza i samotna istota, która budziła strach i przerażenie u mieszkańców doliny. Taka właśnie Buka znajduje się w niewielkiej miejscowości Krobusz na Opolszczyźnie, ale
Ciekawe w sumie, co u niej teraz słychać...
Powiem wam, że ostatnio odwiedziłem, że tak to nazwę "Coś podobnego".
Buka, z Doliny Muminków, była to tajemnicza i samotna istota, która budziła strach i przerażenie u mieszkańców doliny. Taka właśnie Buka znajduje się w niewielkiej miejscowości Krobusz na Opolszczyźnie, ale
źródło: DSC_0879
Pobierz
TheBloody +7
Pochwalę się ambiente które zamontowałem
w życiu bym nie pomyślał że będzie z tym tyle pracy, praktycznie tydzień mi zszedł
#chwalesie #samochody #motoryzacja #pokazauto
w życiu bym nie pomyślał że będzie z tym tyle pracy, praktycznie tydzień mi zszedł
#chwalesie #samochody #motoryzacja #pokazauto
źródło: image_picker_34983370-315B-4C87-9286-B58F644F9126-21379-00000503BAFF1907
Pobierz

Do CCNP poświęciłem około 500h nauki, 3x200$(*23% VAT) kosztów egzaminów i jakieś 600zł za książki, sprzęt tani około 1k zł (teraz po półtora roku wart z 400zł).
#cisco #ccnp #ccna #certyfikaty
źródło: comment_7A1r3NsgnKCC0BFihL2ofIko3ooPVDi0.jpg
Pobierz@t3rmi: Nie trzeba mieć 20 urządzeń, aby coś przetestować, zrealizować jakiś scenariusz. Tam na zdjęciu są przełączniki, one były potrzebne do egzaminu CCNP: SWITCH, do ROUTE wykorzystałem symulator GNS3, i odpalałem do 10 Routerów (aby sprawdzić funkcjonalność min. BGP - protokół będący podstawą funkcjonowania Internetu).
@Keruuu3:
@Seru: Prawda jest taka ze certy powyzej CCNP nie sa zbyt wiele warte gdy nie masz doswiadczenia. Jeśli ktos chce zacząć pracę w tym zawodzie - polecam zdac samo CCNA i znalezc robote jako 1.level . Pracuje w sieciach od prawie roku, mam ccna r&s, ccnp r&s, ccna voica, S z voice i cos tam ze ścieżki ccnp. Pracowalem za kijowe pieniadze ale za wszystko placil pracodawca. Teraz jest
Komentarz usunięty przez autora
Sam znam branżę. Pracuje w niej od dłuższego czasu i stopniowo robiłem certy dopiero w pracy (na koszt pracodawcy). Żałuję jednak że tak długo trzymałem się studiów a nie od razu po inz do pracy ;)
Przy okazji warto wspomnieć że na dniach (albo nawet już) zmieniły się wszystkie 3 egzaminy do CCNP. A co do sprzętu to najłatwiej go dostać na angielskim ebayu. U nas 2960 w sensownej cenie są nie do dostania.
A co do samej sieciówki to sprzęt Junipera jest moim zdaniem dekadę do
źródło: comment_AonGPm8uhnuzOsxCk4XINdtH2DQrQrQj.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Do utworzonej topologii w GNS3 sam zdalnie przez Neta wbijałem (przekierowanie portów + DDNS na jakimś Routerku domowym) i można coś zdziałać :-)
@Pienio69: Studia niestety nie wiele znaczą, ukończyłem dzienne inżynierskie z 5
No ale powyższe sprawdza się tylko wtedy gdy szukamy ogarniętego pracodawcy który sprawdza wiedzę a nie papierki ;)
A na studiach duży plus to taki, że np. ja mam dostęp do lab'a przez 3 dni w tygodniu po 8h, i mogę testować protokoły jakie tylko chcę, na kilkunastu urządzeniach Alcatel-Lucent'a, Cisco, Extreme Networks (oczywiście w ramach realizacji projektów na