Aktywne Wpisy
Spadlaznieba +275
Restauracja u Szwejka w Warszawie, rozdaje jedzenie w zamian za przyniesienie mandatu (bez różnicy czy to mandat za przekroczenie prędkości czy za przejście na czerwonym). Nie jestem w stanie zrozumieć jak można gloryfikować łamanie prawa, taki majtczak to u nich do końca życia pewnie za darmo będzie jadł
#zalesie #patologiazmiasta
#zalesie #patologiazmiasta
źródło: IMG_1981
Pobierz
AnalnyNiszczyciel +239
Moi starzy dziś wrócili z wakacji. Stary dał się namówić i pojechali z młodszą moją siostrą do Chorwacji. Niby zadowoleni, wszystko super. Mama nakupowała pamiątek, ale mój stary przebił jak zawsze wszystko. Kupił k---a i przywiózł z Chorwacji z tamtejszej castoramy czy innego tego typu sklepu bojler bo mówi, że u nas za c--j w takiej cenie takiego by nie dostał. W------e w te wakacje, ale z bojlera jest niesamowicie zadowolony i

Do CCNP poświęciłem około 500h nauki, 3x200$(*23% VAT) kosztów egzaminów i jakieś 600zł za książki, sprzęt tani około 1k zł (teraz po półtora roku wart z 400zł).
#cisco #ccnp #ccna #certyfikaty
źródło: comment_7A1r3NsgnKCC0BFihL2ofIko3ooPVDi0.jpg
PobierzA tak poważnie to tak jak każdy inny - przewagę na rynku pracy i potwierdzenie umiejętności. CCNP jest najwyższym co można na chwilę obecną zrobić w Polsce. Do CCIE trzeba się już wybrać za granicę.
Jakie zarobki w jakich granicach?!
Na agregatorze ofert np.: http://pl.indeed.com/ wklepując hasła można sprawdzić oferty pracy, czasem cery są wymagane, jeśli je ktoś uczciwie zdobył to ułatwiają pracę. Prosto sprawdzić czy ktoś nauczył się pytań na pamięć, a takich
@Sieciowiec: eee poważnie? Jestem prawie pewien że przynajmniej 10 razy więcej
@D252: To zależy od miasta. Ja sam jestem na chwilę obecną na studiach jeszcze. Miałem przyjemność rozmawiać z kilkoma CCIE, koleś CCNP bez doświadczenia, z chęcią poszerzania wiedzy w Warszawie 4k netto, podobnie w Bydgoszczy (tam jest Atos/Alcatel-Lucent i kilka innych firm). Nie wiem jakie
@D252: Ukończyłem inżynierskie Informatyka na Polibudzie Rzeszowskiej, teraz kontynuuje magisterskie. Działa u nas Akademia Cisco - 4 semestry to był wydatek 4x495zł (dopłacał dziekan/rektor resztę). Teraz w
@Sieciowiec: tak tak możesz polecić jakieś książki z podstawami podstaw bo na razie nie wiem o czym mówisz :D
Ja akurat jestem na bezpieczeństwie wewnetrzym i właśnie brakuję na moim kierunku czegoś z informatyką i chciałbym może w przyszłości połączyć to jakoś hehe oczywiście jak się nie zniechęcę wcześniej. (oczywiście cieżka praca od siebie bo inaczej nic z tego
@t3rmi: To akurat taka konfiguracja pod topologię z Manual Lab'a (taki 300stronnicowy dokument wedle którego przerabiasz różne scenariusze).
@D252: Nie przypomnę sobie teraz
źródło: comment_Zk2kcc1w9IaMgpGabxWaJPNJYpo1NJYL.jpg
PobierzDziękuję bardzo koledzy
A tak do urządzeń Cisco dobijamy po
źródło: comment_jqMF4fGlxreJlxe6dUNSSzvTASZ6ij74.jpg
Pobierz