Wpis z mikrobloga

@NiktNieTroszczy: Nie mam bloku social, usuwając wszystkie pola nadpisując model i edytując formularz form builderem pluje się że blok social nie może być pusty.
  • Odpowiedz
@mer: zawsze możesz po chamsku usuwać z domu przez jquery, ale to ostateczność

Sonata jest trochę irytująca ale sporo rzeczy można zrobić od strzała. No i największy ból że nie działa na sf 2.6
  • Odpowiedz
@NiktNieTroszczy: Ja właśnie na 2.6 mam kopnięte i działa, gorzej że FOSUserBundle wyższego niż 1.3.3 nie obsługuje.

A solucji nadal znaleźć nie mogę, usunąć pojedyncze pola form builderem problemu nie ma, wszystkich pól się nie da bo zwraca błąd -,-
  • Odpowiedz
@NiktNieTroszczy: Nie ma żadnej rozsądnej alternatywny?

Coś czuję że skończy się na wygenerowaniu CRUD i zamknięcia go acl -,-

A szkoda bo sonata działa i wygląda przednio, gdybym tylko mógł ją łatwo modyfikować.
  • Odpowiedz
@mer: Zawsze możesz zrobić swój kontroler i osadzić go w widoku sonaty. Ale wtedy musisz sobie to samemu ostylowac.

Alternatywy nie znam, ale myślę że napisanie takiego cruda samemu to nie byłyby duży problem a miałoby się wtedy całkowitą kontrolę nad kadem.

Obsługa obrazków / wideo jest dosyć dobra
  • Odpowiedz
@NiktNieTroszczy: generate:doctrine:crud, trochę upiększenie widoku, kilka linijek w kontrolerze edycji i gotowiec, lecz właśnie chciałem tego uniknąć, bo już raz tak pisałem :P
  • Odpowiedz