@Mika_el: Po co się golić tak k------o dokładnie? Mi bardzo szybko rosną włosy i jak się ogolę rano to już wieczorem będą wyraźne w lustrze z bliska. Maszynka elektryczna dla mnie to po prostu oszczędność. Brak wydatków na żele do golenia i jednorazówki a nawet taką za 60zł jestem w stanie się ogolić na gładko i zajmie to z 1/4 więcej czasu niż zwykłymi pewnie tylko trzeba nabrać wprawy.
@Mika_el: Nie wiem co to wg. ciebie znaczy słabo. Nie ogolisz się tak jak brzytwą, ale ogolisz się tak jak maszynką regularną z 3 ostrzami bez golenia pod włos.
PS Maszyna maszynce nierówna i tutaj nie decyduje zawsze cena i firma.
@platkiowsiane: Przy założeniu, że bez golenia pod włos to fakt, ale kto tak się goli?
Z tą brzytwą to też bym nie szalał, bo zwykłą maszynką na żyletki można ogolić się praktycznie tak samo. Słabo, natomiast definiuje tak, że tuż po goleniu maszynką elektryczną moja twarz wygląda jak po jakichś 8-10h po porządnym goleniu jednoczęściówką.
@Mika_el: No czyli tak jak pisałem, każdy ma inne potrzeby. Ja nie mogę się golić pod włos maszynką, bo bardzo często mi rozcina skórę ze względu na problemy z nią w przeszłości. Fryzjerke kiedyś wystraszyłem, bo jak użyłą brzytwy to zacząłem mocno krwawić ( ͡°͜ʖ͡°)
Mi się nie chciało bardzo golić a golenie elektryczną to przyjemność przynajmniej obecnie. Dodatkowo niedługo się wybieram do Norwegii
@ImOut: kiedyś kupiłem w promocji w Tesco jakąś golarkę noname za 19zł i spisywała się równie dobrze co obecny philips. Tylko ostrza mniej wytrzymały, ale przez półtorej roku i tak spłaciła się po wielokroć.
@ImOut: Co kto woli tak naprawdę, ale ja bym jednak trochę dołożył i wziął philipsa z głowicami, nawet takiego podstawowego. Bo to jednak jest lepszy system golenia niż folie - mniejsze podrażnienia, a do tego lepsza trwałość
Startujemy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
http://www.euro.com.pl/golarki/eldom-g35.bhtml
Czy tak tania maszynka nie będzie słabo goliła? Opinie niby dobre ale cena podejrzanie niska.
Tego właśnie się boje.Do tej pory goliłem się jedorazówkami i nie wiem czy mi takie golenie podpasuje toteż nie chcę się wykosztowywać.
Ogólnie
PS Maszyna maszynce nierówna i tutaj nie decyduje zawsze cena i firma.
Z tą brzytwą to też bym nie szalał, bo zwykłą maszynką na żyletki można ogolić się praktycznie tak samo. Słabo, natomiast definiuje tak, że tuż po goleniu maszynką elektryczną moja twarz wygląda jak po jakichś 8-10h po porządnym goleniu jednoczęściówką.
Mi się nie chciało bardzo golić a golenie elektryczną to przyjemność przynajmniej obecnie. Dodatkowo niedługo się wybieram do Norwegii
#truestory