Wpis z mikrobloga

@woyteczek: 1) Odłącz wszystkie USB które mogą pobierać dużo prądu (zostaw tylko mysz i klawiaturę chyba że jedno z nich jakieś fikuśne "for gamers" to też).

2) Jak nie pomaga kup lepszy zasilacz a nie badziew z bazarków

3) Jak dalej nie pomaga masz walniętą płytę główną
@woyteczek: Jezeli masz wejście/wejścia usb z przodu (na przednim panelu obudowy) to prawdopodobnie ci te wejścia usb padły. Musisz odłączyć je od płyty głównej (podłączone są mała wtyczką, często podpisaną "USB"). Ewentualnie masz podłączony jakis dysk zewnętrzny USB który jest uszkodzony.
@woyteczek: Masz gdzieś zwarcie na linii USB, wyciągnij wszystkie urządzenia USB, odłącz od płyty panel który idzie na przód obudowy, ewentualnie jeżeli robiłeś coś ze zworkami to sprawdź z instrukcją od płyty głównej jak powinny być prawidłowo podłączone.
@woyteczek: jak dla mnie to jakieś mechaniczne uszkodzenie :c zajrzyj do środka czy nie ma żadnych tranzystorków poprzepalanych, albo może też być tak że jakiś syf gdzieś osiadł. Przeważnie jeśli miałem jakiś problem z komputerem ujawniający się przed uruchomieniem systemu to wina leżała w bebechach.
@ozzie: @sal3m: mam dziwne wrażenie, że prąd "ucieka" do obudowy. w tej chwili szukając jakiś śmieci w środku PCta, dotknąłem metalową częścią lampki obudowy. lampka przygasła na chwilę, pojawił się czarny ślad po dotknięciu. ( ͡° ʖ̯ ͡°)