Wpis z mikrobloga

#informatyka #komputery

Wczoraj, podczas normalnego użytkowania nagle przestała działać mi myszka - Logitech g400. Nie świeci się w ogóle laser.

Nie miałem z nią do tego czasu żadnych w ogóle problemów, kabel nie jest nigdzie naruszony ani nie był niczym dociskany (leżała zawsze obok laptopa).

Dałem za nią ze 2 lata temu 200zł i była dla mnie idealna, więc mam pytanie czy można w jakiś opłacalny sposób ją naprawić wysyłkowo lub najlepiej w #krakow ?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nilhir: O ile się nie mylę to Logitech daje na sprzęt 36msc gwarancji, przedzwoń do nich i zapytaj. Podobno mają dobre wsparcie techniczne i serwis (nawet kilka razy było na wypoku).
  • Odpowiedz
@XpedobearX: @nilhir: Swoją drogą to nie znam lepszej firmy niż Logitech. Po prostu wielbię zarówno ich, jak i ich sprzęt. Kupę czasu temu dostałem w prezencie myszkę Logitech MX700, około 10 lat temu. Kosztowała wtedy ponad 400 złotych. Miała właśnie pięć lat gwarancji. Oddałem ją do reklamacji po trzech latach z powodu schodzącego loga na myszce - wymienili na nowy model (MX1000) od ręki! Po jakimś czasie kupiłem
  • Odpowiedz
@Smartek: Wiem, wcześniej z 6 lat miałem mx400 i była dla mnie tak idealna, że dlatego ją wymieniłem na nowszy model :)

@Piotrek-FIXIT: Już wczoraj znalazłem paragon i właśnie tam napisałem zgłoszenie, ale możliwość zaniesienia tego do oddziału w Krakowie byłaby dla mnie idealna bo z tego co widzę to pracuję tylko 300 metrów dalej :)
  • Odpowiedz
@nilhir: No to prawie po sąsiedzku :) - podejdź i powołaj się na mnie, koledzy z Krakowa są już uprzedzeni i przygotowali podstawowe podzespoły do G400, naprawią Ci myszkę lokalnie bez odsyłania do Krosna. Jeśli zgłosiłeś zlecenia RMA na naszej stronie serwisowe to super, przyjęcie reklamacji pójdzie szybciej. Tak czy owak wszystkie nasze oddziały maja wspólną bazę reklamacji więc z odnalezieniem nie będzie problemu.

PS. A ja po VX Revolution
  • Odpowiedz
Zapraszamy od 9:00 do 17:00.

Odbiór naprawionej myszki też możesz mieć na miejscu, albo odsyłka kurierem DHL pod wskazany adres: wedle uznania. :) - szczegóły do ustalenia przy dostarczeniu reklamacji.
  • Odpowiedz