Wpis z mikrobloga

#programujzwykopem #khroneprogramuje #gamedev

Hej, kolejny update Coloniae jest wrzucony na stronę. KLIK

Co nowego:

- przyspieszony system wyświetlania (szczególnie to widać w menu budowania)

- kilka zmian w wyświetlaniu (np. propozycje budynków w menu budowania są podświetlone na kolor)

- moduł informujący gracza o jakiś problemach ("potrzeba X", "ludzie głodują" etc.)

- wypisywanie pewnych rzeczy na ekran

- rozpocząłem prace nad nowym GUI po kliknięciu na budynek

- masa sprzątania kodu odpowiedzialnego za wyświetlanie, i masa nauki jak to zrobić dobrze :)

Zauważyłem że posty ze screenem przyciągają większą uwagę :P
K.....e - #programujzwykopem #khroneprogramuje #gamedev

Hej, kolejny update Coloni...

źródło: comment_WdF1pVnOS97z8CZGtSGYJSdvztsIfYAZ.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

- przyspieszony system wyświetlania (szczególnie to widać w menu budowania)

- moduł informujący gracza o jakiś problemach ("potrzeba X", "ludzie głodują" etc.)

@Khrone: yay! Z update'a na update coraz lepiej!
  • Odpowiedz
@StayAlive: No sorry cumplu ale 8'mka jest chujna (i tak w przeciwieństwie do większości osób widziałem ją na oczy i mam z nią do czynienia dosyć często). Stara zasada głosi, że co drugi system jest gówniany. Ostatnie cztery XP, Vista, 7, 8. Samo przez się.
  • Odpowiedz
@jaywalker: @Stragor: problemem nie jest system, ale obsługa technologii przez firefoxa, tak mi napisał Khorn. Jesteście stadem lemingów, z którym nie warto dyskutować. Takie zaczepianie - patrz, powinieneś robić to co my, nie obchodzi mnie, że Tobie się podoba, to mi ma się podobać tego, że używasz tego co ja. Ale nie obchodzi mnie co chcesz, patrz na mnie mój system jest lepszy.

Kupiłem ten system po to,
  • Odpowiedz
@jaywalker: @StayAlive: problem jest generalnie taki że implementacja canvass w FF jest znacznie wolniejsza niż w Chrome, różnice zmniejszyłem znacznie i na swoich FF testowałem i było >20fps ale jakieś dziwne rzeczy mogą się dziać. więc generalnie: nie wiem.
  • Odpowiedz
@Khrone:

troche feedbacku

* marketplace jest trochę za duży + powiększa obszar do budowania, ale po postawieniu budynku w nowym miejscu można usunąć mplace i używać nowej
  • Odpowiedz