Wpis z mikrobloga

W sensie - czy wielu z Was ma płatne licencje na phpstorm? Widzę, że są też różne wersje bezpłatnych i płatnych opcji, a chciałbym przerzucić się na coś wygodniejszego z netbeansa, bo phpstorm zdaje się być bardzo zbliżony higieną pracy do np. świetnego Android Studio.
  • Odpowiedz
@hoRacy: dokładniej rzecz biorąc jest oparte o to samo bazowe "IDE" - IntelliJ Platform - coś jak (kiedyś?) Eclipse z PDT czy Zend Studio bazujące na Eclipse, ale duuuużo^2 szybsze.
  • Odpowiedz
@hoRacy używam od trzech miesięcy phpstorma i generalnie nie pasuje mi w nim kilka rzeczy. Okropne wyszukiwanie i podmiana. Netbeans jest pod tym zdecydowanie lepiej zorganizowany. Domyślne klawisze - padaka. To na szczęście można samemu zmienić. Skrótowce w netbeans też wygodniejsze, w stormie chyba live templates czy coś takiego jest, ale do dziś nie używałem. Może to kwestia moich stanowisk, ale źle działa na dwóch monitorach - nie pojawiają się kontekstowe
  • Odpowiedz
@DanioPL: brak chęci do nauki - po czym wnosisz? myślę, ze znam phpstorma już bardzo dobrze. wymienilem jego ewidentne błędy, jaki to ma związek z moją wiedzą?
  • Odpowiedz