Wpis z mikrobloga

rp - różowy pasek

rp: Twój tata z SLD startuje?

ja: Nie, z bezpartyjnego komitetu wyborczego

rp: AHA, a ty za SLD jesteś?

ja: Nie. W sumie za nikim, ale głosować będę na KNP.

rp: lol, ja jestem za PO.

ja: dlaczego?

rp: bo uwielbiam Tuska, zrobił wiele dla Polski i Hanne Gronkiewicz-Waltz

ja: Dlaczego akurat ich? Dlaczego HGW?

rp: a kto jest teraz premierem Polski?

ja: Ewa Kopacz

rp: A, to się pomyliłam. Uwielbiam Ewe Kopacz, bo ona taka niezależna, twarda i mądra kobieta JAK JA.

#smiechlem #heheszki #rozowypasek #logikarozowychpaskow #coolstory #truestory
  • 34
@alefruwakosmonauta: Szczerze nie spodziewałem się, że ona może znać kogoś oprócz Donalda Tuska czy Bronisława Komorowskiego. Po prostu nie interesowała ją polityka, dlatego nie poruszałem z nią tego tematu.

Spokojnie, trochę ją uświadomię jak wyglądają realia.
@lukasyyyy: Przepraszam, ale mógłbyś ją nie obrażać jeśli jej nie znasz?

Ja akurat nie oceniam po tym, czy ktoś jest totalnym ignorantem nt polityki, tym bardziej, jeśli ktoś był rok w stanach, mieszkał trochę we Francji...

Zna się na innych rzeczach o których ja nie mam pojęcia i jest bardzo wartościową kobietą. Kwestia gustu, jest przynajmniej 8/10, dla mnie naturalnie jeszcze lepsza.
@Beik: jest głupia i tyle. Przykro mi jak się nie orientuje w polityce powinna fla dobra SIEBIE i innych zwyczajnie... Nie głosować. Tak postępują ludzie mądrzy, a zainteresowanie polityką nie ma nic do rzeczy... no dobra bardziej szanuje osobe co się orientuje a i tak głosuje nawet na SLD niż taką co głosuje a się nie zna
Z tym że mój różowy pasek wie kim jest premier, z tym że pomyliła te dwie osoby. Niech się śmieją, bo akurat ja doceniam ją i życzę każdemu takiego świetnego różowego paska. Dla mnie nie musi znać i odróżniać Ewe Kopacz i HGW bo to nie są osoby warte znania. Nie powinny mieć takiego statusu jaki mają.

Dla mnie ten dialog jest dość zabawny, jeśli inni mają z tego beke życie to
@kwejkowicz1998: miej ból dupy, że ją obrażają. Nie widzę nic złego, jeśli śmieję się z mojego różowego paska, nie robię tego z premedytacją ;) Trochę dystansu należy mieć. Tak jak mój różowy pasek śmieje się ze mnie w niektórych sytuacjach, tak jak ja z niej. Nie obrażam jej jednak i nie wyzywam od tępaków ;)

Różnica? Z resztą bez przesady, że się spinam o to. Wasza sprawa ;) Ja akurat jestem