Wpis z mikrobloga

Naprawdę nosicie zegarki w dobie komórek, tabletów itp. itd.? Zegarek na rękę stał się atrybutem albo "pro" biegacza, który ma to podłączone do swojego ciała i ciągle mierzy swoje tętno albo kogoś, kto uważa zegarek za symbol statusu społecznego. Z praktycznego urządzenia przerodził się w ozdobną opaskę na rękę z funkcją czasomierza, element mody i często lansu, gdyż koszt takiej ozdoby nierzadko przekracza 5 zł, które to 5 zł jest kwotą za zwykła bransoletkę z rosmana

#zegraki #kiciochpyta #modameska
  • 124
@grzegorz-zielinski: Noszę zegarek głównie dlatego, że łatwiej mi się na nim sprawdza godzinę. Telefon zwykle noszę w w wewnętrznej kieszeni kurtki, więc łatwiej mi spojrzeć na rękę, niż rozpiąć się, wyjąć telefon i sprawdzić godzinę. Dodatkowo w czasie wykładów, ćwiczeń, kolokwiów i egzaminów lepiej wygląda sprawdzenie godziny na zegarku, niż na telefonie oraz na tych dwóch ostatnich nie wolno mieć przy sobie włączonego telefonu, a jakby egzaminator zobaczył, że go wyciągam,
@grzegorz-zielinski: każdy zegarek ma swoją funkcję, ten noszę praktycznie codziennie. Na basenie mam w nim stoper i nie muszę się rozglądać gdzie w konkretnym miejscu jest zegar, na rowerze bezpieczniej jest zerknąć na rękę niż grzebać w kieszeniach, a na spotkaniach lepiej sprawdzić na zegarku godzinę/datę niż wyciągać telefon, sprawdzanie telefonu na spotkaniu z kimś ważnym jest nieeleganckie. Ofc. na spotkania i do garnituru mam inny zegarek, ale jednak casio wygrywa