Aktywne Wpisy
pepe998 +13
Mirki, idąc za waszymi radami ogoliłem się na łyso i zapuściłem brodę, jest nadzieja dla huopa? Koleżanka mówiła mi że dobrze wyglądam i normalnie by się ze mną umówiła ale akurat nie szuka nikogo. Wychodzi na to że mam powodzenie ale po prostu miałem pecha?
#blackpill #heheszki #redpill #tinder #podrywajzwykopem #rozwojosobisty #rozwojosobistyznormikami #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #przegryw
#blackpill #heheszki #redpill #tinder #podrywajzwykopem #rozwojosobisty #rozwojosobistyznormikami #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #przegryw
nieco +3
Codzienne przypomnienie, że #incel i #przegryw to po prostu ludzie, którzy jeszcze nie poszli do psychiatry skorygować #adhd #depresja czy #trauma. Panowie żyje jest ciężkie, ale jest już tyle lekarstw i technik psychologicznych, że każdego da się wyprowadzić na prostą. Jak nie macie kasy się bujać prywatnie, to polecam migrację do cywilizowanego kraju choćby na magazyn, bo na Zachodzie dostępność specjalistów i leków jest dużo lepsza. Nie poddawać się, tylko zacisnąć
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie pomysł uczenia się i naprawy pojazdów samochodowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wcześniej chciałem kupić jakiś prosty silnik, rozebrać go i złożyć, a potem odpalić. Potem stwierdziłem, że najlepiej kupić jakieś tanie całe auto i sobie na nim ćwiczyć, w stylu astra kombi albo golf II. Niedawno okazało się, że koleżanka ma taką astrę do sprzedania, za ok. 500zl. Na chodzie! Można by ją rozebrać do zera, wszystko co niezbędne naprawić i przy okazji wiele się nauczyć.
Jedyne czego nam trzeba, to miejsce. Miejsce, gdzie moglibyśmy się spotykać, ucinać pogawędki i dłubać. Może to być duży garaż, może być jakaś hala czy inne miejsce gdzie jest sucho i w miarę ciepło (zima się zbliża). Od razu mówię, że mam niewielkie doświadczenie i zapraszam szczególnie osoby, które nie miały za dużej styczności z mechaniką, a chciałyby się poduczyć tego i owego. Można wynająć garaż i zrzucać się np. w 4 osoby albo może ktoś ma miejsce i chciałby dołączyć?
Czy ktoś byłby zainteresowany takimi zabawami? Koszty mogłyby być śmieszne, a radości sporo. Mam trochę własnych narzędzi i fundusze.
#wroclaw #motoryzacja #bezinternetu #projektwroclawscymechanicy
Jestem z Krakowa. Szukam miejsca na warsztacik, ale ceny wynajmu są dramatyczne. Tylko to mnie teraz trzyma, bo motocykl już mam (w częściach w blaszaku, troche chłodno żeby tam robić w zimie)
Jaki zakres prac planujesz? Nie wszystko się da zrobić w garażu niestety :/
To ja może wymienię co mam, będzie łatwiej:
- ściągacze do sprężyn
- komplet kluczy oczkowych
- duża grzechotka i komplet nasadek
- dwa koziołki
- podnośnik hydrauliczny
- śrubokręty
- wkrętarko-wiertarka akumulatorowa
- prostownik
- klucz do świec
- klucz do filtra oleju
- ściągacz do izolacji
- chiński miernik
- kombinerki, młotki
- dremel
PS. uczucie odkręcania śruby od miski olejowej i poczucie wylatującego cieplutkiego oleju na ręce to czysta poezja! Dziwne, że warsztaty nie płacą nam za przyjemność wymiany oleju w
http://www.gumtree.pl/cp-parking-i-garaz/wroclaw/kutnowska-garaz-lub-pomieszczenie-gospodarcze-okazja-613493567