Przygotowanie własnego domowego wina możemy podzielić na kilka etapów:
Mycie sprzętu
Pamiętajmy, że sprzęt winiarski, którego będziemy używać powinien być idealnie czysty i zdezynfekowany. Zapobiegnie to zakażeniom, które mogłyby popsuć wino. Do dezynfekcji sprzętu winiarskiego używamy roztworu pirosiarczynu potasu. Balonów i innych akcesoriów szklanych nie wolno myć gorącą wodą. Zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować pęknięcie szkła. Unikajmy drewnianych akcesoriów (np. łyżek, mieszadeł). Mogą one stanowić źródło zakażeń.
![Browin - FAQ - WINIARSTWO CZYLI ROBIMY WINO KROK PO KROKU
Przygotowanie własnego d...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/comment_x7NIwftr9hdhACLQZxPFt0XTaFoaJwes,w400.jpg)
źródło: comment_x7NIwftr9hdhACLQZxPFt0XTaFoaJwes.jpg
Pobierz
#cupra #leon #seat