@NoJaAKto: o kurde ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°) zacznę może od tego, że nie mam artystycznej duszy. Z malarzy intrygują mnie obrazy Hieronima Boscha, zaciekawiają i przerażają prace Beksińskiego, z pojedynczych perełek to np. Sąd Ostateczny Memlinga albo Gwiaździsta Noc van Gogha. Z muzyki za najlepszego wokalistę ever uważam Freddiego Mercury. Gość był
Wczoraj wykonałem sos z papryczek habanero wykorzystując metodę kiszenia. Papryczki (Które kisiły się 4 dni, ale na start dodałem do zalewy wody po ogórkach, więc cały proces został nieco przyspieszony) zblendowałem z octem i niewielką ilością zalewy, ponad to dodałem trochę soli, prażony czosnek i trochę oleju. Powstałą pulpę przetarłem przez drobne sito, dzięki czemu otrzymałem sos o
@NoJaAKto: ja w zeszłym roku pierwszy raz cokolwiek kisiłem i było to 160g Ghostów z domowej uprawy, do tego poszła pulpa mango, szalotka, imbir i trochę octu jabłkowego. Potem wekowałem. Generalnie wyszła petarda ᕦ(òóˇ)ᕤ
Co to jest?? Znalazłem to kilka lat temu na polskiej plaży nad Bałtykiem. Powierzchnia "tego czegoś" jest gładka, lekko połyskująca, o bardzo nieregularnym kształcie z wieloma wklęsłościami. Wygląda mi to na jakąś skamieniałość, ale mogę się bardzo mylić, gdyż na paleontologii nie znam się wcale.
@NoJaAKto: Krzemienie przyjmują różne kształty, szczególnie, kiedy tworzą się w osadach mocno wapiennych (np. te z jury krakowsko-częstochowskiej), a na Twoim kawałku (mam wrażenie), że widać negatywy jakichś zwierzątek. Wklepuj na facebooka paleontologia - identyfikacja skamieniałości i lecisz :D
@NoJaAKto: coś co ma bardziej owocowych nut smakowych, jasno palonych, coś pokroju Etiopi się fajnie sprawdza. z polskich palarni to np Hayb Owoc i Się przelewa nadające moim zdaniem do cold brew
@9Grzesiek_:
U mnie wszystko w porządku, leżę sobie w łóżku i słucham muzyczki. Ale zimno troszkę (・へ・)