Siemka, orientuje się ktoś gdzie szukać ekran do pocophone f1? Zależy mi na oryginale, na allegro niby jakieś są, ale wiadomo jak jest, albo chociaż żeby zamiennik z dobrą responsywnością gdzieś dorwać. #pocophone #xiaomi #telefony
Siema, akurat na Bałkanach wywaliło mi płyn chłodniczy. Leci z miejsca zaznaczonego na zdjęciu. Ma ktoś pojęcie czy zalepienie tego poxylina da radę? Auto to audi 80 B4 ABT. Śmiało rzucać pomysłami. #mechanikasamochodowa #mechanika
Cześć, zamówiłem popychacze zaworowe, ale nie wziąłem pod uwagę, że paczka będzie stała w różnych pozycjach. Wyciekł częściowoz nich olej, czy to duży problem? Jeszcze mam pytanie z odczekiwaniem po zamontowaniu szklanek około 24 h godzin aby się ułożyły i przy uruchamianiu nie było za dużych naprężeń ściskających w zaworach, robić tak czy nie?
@Biagioone: Dla świętego spokoju można zrobić. Bo jeśli popychacze w transporcie się rozsunęły to może być problem nawet z odpaleniem jeśli zawory będą niedomknięte.
@ChempyTuj: @Borgon: @sram_hooyem: @incydent_kakaowy: dzięki za info, pod ręką miałem polysect 005 sl i tym aktualnie spryskałem. Do tego biega mi jakieś takie roztocze. Są brązowe i białe (chyba jeszcze nie utwardzony pancerz) są mega ruchliwe, ciągle w biegu. Coś takiego też kojarzycie?
Cześć. Macie jakiś pomysł na demontaż uszczelniacza 16x24x6 z NBR. Próbowałem haczykami do oringów, aczkolwiek ani drgnie. Zalewalem acetonem, ale za szybko odparowuje aby zdążył porządnie osłabić kauczuk. #motoryzacja #mechanika #mechanikasamochodowa
@Jemigrant @Tylko_noc To jest wybierak skrzyni biegów, nie ma podejścia do wkręcania. Problem jest na zewnętrznej powierzchni uszczelniacza nie da się jej ruszyć względem oprawy. Natomiast metalowa wkładka pracuję w gumie. Robiłem testy i od acetonu nie puchło.
Dzisiaj zaczniemy nietypowo. Od zagadki: jak sądzicie, po co widnieje pewne nacięcie na bieżny wewnętrznej łożyska w pierwszych sekundach nagrania?
Odpowiedź poznamy mam nadzieję w niedługiej przyszłości, natomiast teraz zapraszam na kontynuację tematyki związanej z łożyskiem, mianowicie zrealizowany został temat z podejściem do modelowania koszyka łożyska.
Niezależnie czy wiecie jak podejść do przedstawionego problemu, czy też nie jesteście do końca pewni jak się zabrać za taki detal i mimo sporej dostępnej ilości poradników do modelowania koszyka łożyska polecam obejrzenie odcinka ze względu na nieco inne rozpoczęcie modelowania: modelowanie zaczynamy od jednoczesnego spasowania średnicy kulki do gabarytów półfabrykatu, który pomimo naddatku na wykonanie operacji skorupy gwarantuje zachowanie wymaganej nominalnej grubości finalnego detalu. Dzięki takiemu podejściu po wykonaniu objętości pierścienia i ponownego wykorzystania szkicu z okręgiem konstrukcyjnym kulki, nie musimy jej definiować po raz drugi. Tym samym przyspiesza nam zarówno definiowanie wiązań geometrycznych jak i ustalanie wartości wymiarowych. Po dodaniu zmiennych przy użyciu narzędzia "równań", w taki sposób możemy bardzo łatwo modyfikować wymiary naszego detalu.
To czoło łożyska, a nie bieżnia. Wycięcie jest najprawdopodobniej miejsce na zabezpieczenie wewnętrznego pierścienia przed obrotem na wale, aczkolwiek zgaduje.
@InzynierProgramista: Nie mam nic przeciwko w wykorzystaniu mojego komentarza. Można poznać rozwiązanie zagadki, może na PW jeżeli jeszcze ktoś będzie próbował odgadnąć. Na dobrą sprawę przed obrotem wystarczy tarcie między wałem a pierścieniem wewnętrznym, powstałe z połączenia wciskowego. Aczkolwiek dużo zależy od warunków pracy, konstrukcji etc.
@Biagioone obecnie jak złodzieje kradną karty bankowe to właśnie kupują bilety zbliżeniowo, dlatego, że nie mają kamer. Niech mu odpisze, że nie jest paserem i że właśnie zgłosił sprawę na policję. Zobaczymy co odpisze
@paramyksowiroza: Na drugi raz dodaj śmietanę bezpośrednio na makaron,a następnie na małym ogniu chwile wszystko zamieszać aby klucha złapało, polecam koperek zamiast cebuli oraz podstawę na oleju lub oliwię, czosnku oraz papryczce peperoncino :).
@paramyksowiroza: Tak jako alternatywę podałem, sam często masła klarowanego używam. Czasem używam tego i tego, pod koniec, jak mam na patelni kluchy, daje śmietanę i masło w celu zagęszczenia.