Zobacz jak smakuje moja ulubiona grochówka. Mój przepis na zupę grochową jest nie tylko bardzo prosty, ale i super sprawdzony. Zupa wychodzi przepyszna a do tego wyjątkowo prosto się ją gotuje. Zapraszam.
Wszedłem tu tylko dlatego, że jutro robię grochówkę i powiem tak, słaba ta grochówka. Grochówkę robi się na żeberkach surowych, ja wrzucam na 5 litrowy gar cały pasek żeberek, taki 50-60 cm. Boczek smażę i ziemniaki smażę, a wręcz je przypalam przy smażeniu, co naprawdę robi robotę. Majeranku można dawać na paczki a nie łyżki ciężko przesadzić z tą przyprawą. No i gotuje się ją jednego dnia 2-3 godziny i drugiego dnia
@janol: Gałka to standardowa przyprawa do grochówki. Kiedyś niemal w każdym przepisie. Ziemniaków nie lobię w grochówce bo to grochówka nie ziemniaczana. Ja gotuję grochówkę długo i i tak by się rozpadły. Kiełby nie lubię w grochówce tak jak boczku w fasolce po bretoński. W grochówce wole żeberka boczek etc. Ciekawostka Wodecki ten od pszczółki Maji do fasolki po bretońsku dodawał przypieczony na patelni karmel z cukru.
@PastaZeSzczypiorku: Nie no spoko. Niech każdy je tak jak mu smakuje i tak jak lubi. Masz plusiki ode mnie, bo masz swoje zdanie i nie boisz się go przedstawić na tej stronie ze śmiesznymi obrazkami....
Komentarze (7)
najlepsze
Sorry, ale nie jestem synestetykiem
Ziemniaków nie lobię w grochówce bo to grochówka nie ziemniaczana. Ja gotuję grochówkę długo i i tak by się rozpadły.
Kiełby nie lubię w grochówce tak jak boczku w fasolce po bretoński. W grochówce wole żeberka boczek etc.
Ciekawostka Wodecki ten od pszczółki Maji do fasolki po bretońsku dodawał przypieczony na patelni karmel z cukru.