Jak się otwierało tę chrupki to tak jakby w niedzielę po mszy wchodziło się do lauby u omy i ten zapach uderzał w nozdrza a na stole czekała rolada z kluskami i modrą kapustą( ͡°͜ʖ͡°)
@Sebastian_II_Mordeczka: Bekonowe też były w kształcie paluszków. Straciłem je z oczu jeszcze pod koniec lat 90. Nie pamiętam dokładnie do kiedy były w ofercie, ale wydaje mi się że zostały wycofane jakoś w okolicach 2000 r.
Dużo fajnych smaków, ogólnie na naszym rynku brakuje mi pikantnych chipsów, ostatnie które dawały radę i też już ich nie ma to Lay's piri piri. Same paprykowe, solone, zielona cebulka, do porzygu...
@doorban4 zdecydowanie najlepsze. Mogłem je jeść całymi torbami.
Po tylu latach ostatnio trafilem na chipsy, które w smaku byly tak na 90% przypominające tamten smak. Nie pamietam bo to bylo kilka miesięcy temu ale chyba były to Beskidzkie bekonowe albo Przysnacki bekonowe.
To oni chyba tego kebaba czy pulled pork burgera suszą, a potem mielą na proszek i posypują te czipsy. No bo na pewno nie są to jakieś chemiczne proszki smakowe.
@zielonawrona: Flipsy produkowane są do dzisiaj. Kiedyś czekoladowe były świetną odskocznią od zwykłych, ale z tego co wiem obecne mają mniej "czekoladowej przyprawy" i już nie smakują jak kiedyś.
@elim: Wiesz co, najpodobniej do tych chipsów z dawnych lat smakują dziś chyba te z Intersnack, robią teraz chyba głównie jako marki własne marketów typu Aro itp.
Komentarze (356)
najlepsze
Po tylu latach ostatnio trafilem na chipsy, które w smaku byly tak na 90% przypominające tamten smak. Nie pamietam bo to bylo kilka miesięcy temu ale chyba były to Beskidzkie bekonowe albo Przysnacki bekonowe.