AMA- Polski piekarz
Witam, jestem aktywnym piekarzem z zawodu, jeśli interesują was tajniki tego zawodu zapraszam do zadawania pytań
camino123 z- #
- #
- #
- #
- #
- 16
Witam, jestem aktywnym piekarzem z zawodu, jeśli interesują was tajniki tego zawodu zapraszam do zadawania pytań
camino123 z
Komentarze (16)
najlepsze
Jak odróżnić takie oszustwo od prawdziwego razowego chleba.
A tak w sumie, to o której wstajesz i zaczynasz pracę?
2. Standardowy przepis na chleb ? (takiego chleba chleba jak kiedyś pieczono ... a nie dzisiejszy szajs)
3. Bułka z serem (taki złoty z wierzchu a biały w środku) to jest zwykła bułka z twarogiem czy może jakimś innym serem ?
4. Zakwas chlebowy to
1. Ile zarabiasz?
2. jakie godziny pracy?
3. Czy falszujecie chleb?
4. Czy znasz jakies sposoby stosowane zeby falszowac chleb?
5. Dostajesz darmowe pieczywo?
6. Jakie jest twoje ulubione pieczywo?
7. Smarujesz przed nutella maslem?
8. Jakas smieszna historia z pracy?
1. 3500 zł netto
2. 8 h, standard, 2 zmiany od 20 do 4 i od 4 do 12
3. Hmm zależy co chcesz przez to powiedzieć, ogólnie muszę przyznać że chleb robimy na naturalnych składnikach, na zakwasie, minimalna ilość drożdży, jeżeli chodzi o ciemne chleby to wiadomo, zaciemniacz trzeba dodać. Sam jadam nasz chleb i od tylu lat mi smakuje
4.Pewnie że znam. Ale piekarniom nie opłaca się tego