"Zatrucie" ryżem
"ryż powinien być natychmiast spożyty, lub utrzymywany w temperaturze powyżej 63C, lub szybko przestudzony i włożony do lodówki, gdzie temperatura nie może być wyższa niż 4C"
k.....v z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 25
"ryż powinien być natychmiast spożyty, lub utrzymywany w temperaturze powyżej 63C, lub szybko przestudzony i włożony do lodówki, gdzie temperatura nie może być wyższa niż 4C"
k.....v z
Komentarze (25)
najlepsze
Miala klopoty z zoladkiem, wiec na drugi dzien jadla ryz. I to wlasnie ten ryz byl powodem tego, mimo, ze jadla go nastepnego
Fakt, logiki w tym nie ma za grosz!
@grenzoid: Może na razie Ci się zbiera, a pewnego dnia...
Czyli ( tak jak i u mnie), niewiedza popłaca!
Ludzie od wieków jedzą ryż i jakoś nie srają pod siebie na rzadko.
Sam często gotuję ryż, stoi sobie parę godzin w garnku i nic mi się nie dzieje po zjedzeniu.
Propo bakterii i innych "żyjątek" w jedzeniu - to normalne, że coś się rozwija w jedzeniu.
Zdrowy człowiek to przetrawi i nic mu nie będzie. A jak ktoś jest trzymany całe życie pod kloszem to się przeziębi nawet po spacerze w parku.
Autorka chyba liczyła na gównoburzę. Kij jej w oko. ( ͡º ͜ʖ͡º)
1. wspomniany ryż z podgrzewacza: nieszkodliwy
2. nadmiar ugotowanego ryżu wrzucony do lodówki i spożyty po 48h:
O! Ale może w plastikowym nic się nie mnoży? Dylemat...
Swoją drogą, co do zup. Np. Drosed sprzedaje gotowe zupy min. pomidorową z ryżem, wystarczy ją podgrzać i jest pełnowartościowa zupa na śmietanie z kawałkami mięsa. Tylko co z ryżem który w niej zalega od dni, czy tygodni...?
Nieważne czy ryż, kasza, makaron czy ziemniaki - jak się chce przedłużyć ich trwałość, to trzeba dać to do lodówki, żeby się bakterie nie namnażały...
Więc nie wiem czemu autorka wielkie oczy robiła. W końcu pan szkoleniowiec Ameryki nie odkrył...