Algorytm zawiera poważne błędy. W ten sposób jako nigdy nie ugotuje się tak jak trzeba (tzn aby żółtko było płynne a białko było ścięte).
Ponieważ żółtko ścina się w niższej temperaturze niż białko to trzeba białko rozgrzać jak najszybciej się da a potem jak najszybciej ochłodzić całe jako do temperatury poniżej 60°C
Trzeba unikać sytuacji w której jajko mogło by się rozgrzać w sposób
Algorytm algorytmem, ale znam gościa który naprawdę by chętnie z takiego skorzystał. Jest programistą, wtedy był na studiach i właśnie się wyprowadził od rodziców. Nie potrafił zrobić sobie więcej niż kanapkę, więc mówię mu, że jajecznicę może walnąć - rozgrzeje tłuszcz, wrzuca jajka, przyprawia jak tam chce, miesza i gotowe. Niestety nie dało się, pytał mnie o miliony rzeczy, m.in. jaki interwal czasu dzieli rozgrzanie tłuszczu od wrzucenia jajek ;) Użył dokładnie
Komentarze (34)
najlepsze
Ponieważ żółtko ścina się w niższej temperaturze niż białko to trzeba białko rozgrzać jak najszybciej się da a potem jak najszybciej ochłodzić całe jako do temperatury poniżej 60°C
Trzeba unikać sytuacji w której jajko mogło by się rozgrzać w sposób
Do
xD
edit:
w jakiej temperaturze ma być sól?
L – duże: od 63 g do 73
Ale czy woda ma zakrywać górną powierzchnię jajek?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobication.EggTimerPro&hl=pl