A moze sajgonki?
Mialem troche wolneczo czasu i postanowilem cos ugotowac dla mojej lepszej polowy. Wybor padl na sajgonki. Wszystko na oko ;)
lpiwko z- #
- #
- #
- #
- 17
Mialem troche wolneczo czasu i postanowilem cos ugotowac dla mojej lepszej polowy. Wybor padl na sajgonki. Wszystko na oko ;)
lpiwko z
Komentarze (17)
najlepsze
#bylosamdodalem ;P
Ogolnie po produkty do "kuchni azjatyckiej lubie jezdzic na marywilska i kupowac je u Wietnamczykow
Napisalem ze wszystko na oko
ja uzylem
A co do przepisu, to od siebie dodam, że Chińczycy nie smażą warzyw (mięsa, makaronu itp.) "do momentu aż będą miękkie". Oni je wrzucają do rozgrzanego woka i podczas smażenia nieustannie szybko mieszają, co sprawia, że zachowują swój smak i są chrupkie. Tutaj przykład: http://www.youtube.com/watch?v=lFM0_tWorUw. Metoda nazywa się po angielsku "stir frying", czyli po prostu smażenie