Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Infamous: Bo zacząć trzeba od programowania strukturalnego, a C jest do tego całkiem niezły. To baza wielu późniejszych języków, a na dodatek dzięki temu, że to język "średniego" poziomu, ma bardzo szerokie zastosowanie. Na przykład w systemach wbudowanych.
  • Odpowiedz
@qubeq: oj ja z c++ umiem ale ta składnia jest tragiczna w porównaniu z nim. Powinniśmy się uczyć robić apki w visual studio jakiś silnik do gier czy coś a nie niskopoziomowe języki, może 1% osób będzie się zajmowało takim C w pracy.
  • Odpowiedz
@Infamous: C jest w miarę spoko. Najtrudniejsze do ogarnięcia są wskaźniki a potem już z górki, a z kolei przyda Ci się potem C jeśli Cię wciągnie przemysłówka czyli wszelkie płytki i układy scalone.
  • Odpowiedz
@Infamous: dobrze jest znać podstawy i nie patrz pod kątem - co mi się przyda w pracy, co warto - bo tak nie jest dobrze :P

C jest fajny bo uczy podstawowych rzeczy, w nowszych językach, wysokopoziomowych, dużo rzeczy jest robione za programistę, nawet sporo kodu się samo pisze, a tu masz szansę poznać od podszewki co tam się mniej więcej dzieje, chociaż to trudniejsze.
  • Odpowiedz
@Infamous: takie przedmioty sa potrzebne tak samo jak architektuea komputerow czy asembler. Trzeba wiedziec jak to wszystko dziala zeby moc pisac wydajny kod w jezykach wyzszego poziomu. Na studiach sa rozni ludzie i czesto sie zdarzaja tacy co nie programowali nigdy wiec nie da sie ustalic programu tak zeby pasowal do poziomu kazdego z osobna.
  • Odpowiedz
@Infamous: jak C się nie przydaje w pracy to ja nie wiem jakiego ty języka na start się chciałeś uczyć. Nie ma lepszego do tego, który ponadto były tak szeroko stosowany. Pascale i ady to żart. ASM troche za wcześnie, a funkcyjne i skryptowe tym bardziej.
  • Odpowiedz