Wpis z mikrobloga

Student/Faculty/Non-Profit Verification Required - upon completion of this order, you will be prompted to e-mail, fax, or mail in your Student or Faculty or Non-Profit Verification.

no niby jest OR. No napiszę jutro do nich i zapytam jak to jest do nich. No ciekawe czy mogę być sobie jako niby student, kupić tą pełną licencję i zarabiać miliony na grach z niej. Szkoda że już prawie listopad to w tym roku się
  • Odpowiedz
Unreal Editor 4 jest dużo lepszy. Ale sam się zabrałem też za unity. Wkurzające jest to że nie ma normalnych odbić tylko reflection mapy trzeba robić. No i shadery do materiałów też słabe.
  • Odpowiedz
Czy można tworzyć obiekty od razu w Unity czy lepiej korzystać na ten cel z osobnego programu np. Blender?

@CegielniaPL: Unity pozwala na tworzenie tylko prymitywnych obiektów(sfera, prostopadłościan, płaszczyzna). Bez zewnętrznego programu do modelowania 3d się nie obędzie, chyba że masz zamiar zrobić minecrafta ;)
  • Odpowiedz
a jaki program polecasz do tworzenia obiektów?

@HrabiaVonGogo: Sam nie jestem grafikiem, ale wielu znajomych po fachu korzysta z Blendera i modele dobrze współgrają z Unity. Należy tylko pamiętać że w Unity ściana widoczna jest tylko z jednej strony, a nie z dwóch jak w blenderze, dlatego należy ją skierować w odpowiednią stronę.
  • Odpowiedz