Aktywne Wpisy
Byłem na rozmowie o pracę teraz i wszystko fajnie, praca na jedną zmianę przy rozkręcaniu pojazdów na złomowisku, dojazd całkiem blisko bo w 40 minut rowerem dojadę. Na duży plus że umowa o pracę a nie zlecenia jak wszędzie w januszeksach xd
Dostałem taką umowę o pracę do podpisania, ale wydaje mi się dziwnie skontruowana, przecież kar jest tyle że jak raz zachleję to jeszcze będę musiał dopłacać pracodawcy xd
Nie pozwolili
Dostałem taką umowę o pracę do podpisania, ale wydaje mi się dziwnie skontruowana, przecież kar jest tyle że jak raz zachleję to jeszcze będę musiał dopłacać pracodawcy xd
Nie pozwolili
WielkiNos +302
Uważasz, że pies nie ma prawa atakować człowieka w mieście? Że dziecko ma prawo się czuć na ulicy bezpiecznie jak biega i macha rękami?
Okazuje się, że będąc psiarzem można mieć inne zdanie na temat tak oczywistych rzeczy.
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta
Okazuje się, że będąc psiarzem można mieć inne zdanie na temat tak oczywistych rzeczy.
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta
Chciałem zacząć od dzisiaj, i prawie by mi się to NIE udało (znów powrót problemów z gardłem), ale postanowiłem się zawziąć.
269 dni przedstawia pewien plan - zrzucić wagę (minimum 30 kg), dorobić mięśni, pozbyć się fatalnych nawyków, uspokoić umysł, zadbać o ciało.
Cel obrany, teraz środki: ponieważ biegać nie mogę (postępująca chondromalacja rzepek): nordic walking (osobom którym wydaje się że jest to forma aktywności dla starych ludzi polecam godzinę POPRAWNEGO technicznie nordica, skutecznie pozwala zmienić zdanie o 180 stopni), programy: 100 pompek i 300 brzuszków (300 przysiadów odpada, wzgląd oczywisty :( ) i 30 podciągnięć na drążku. Gdy odzyskam trochę formy - i stracę pierwsze 10 kilo - zerknę w stronę kalisteniki oraz 'street workout' - w wersjach oszczędzających kolana.
Dieta: z początku na pewno coś pomiędzy bulletproof exec a paleo, z powolnym dążeniem w kierunku "pięciu przemian".
Psychika: Joga, medytacja, darcie ryja w samochodzie (polecam!), w razie silnej potrzeby - zajebistych: psychologa i psychiatrę mam przysłowiowe "dwie klatki dalej".
Cel dodatkowy: całkowite pożegnanie się z nikotyną w jakiejkolwiek formie.
P.S. Od dzisiaj nie piję.
#oswiadczenie #dieta #depresja #sport #odchudzanie #masajesttrzebarzezbic #joga #medytacja a wszelakie postępy, sukcesy i porażki będę tagował #dzikiwzialsiezasiebie
Powodzenia ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ !!!
Jeż się za siebie ostro zabieram. ;)
Powodzenia.
BTW, trochę będę w tym tagu pisał, więc potem nie narzekać na spamowanie :P
Z tego co widzę, dobrą metodą na tą chorobę jest wzmocnienie czworogłowego uda - tu masz przykłady ćwiczeń, które możesz wykonywać:
http://www.passion4profession.net/en/quadriceps-exercises/
Do tego zamiast 300 brzuszków polecałbym jakieś rozciąganie - też się zmęczysz, a efekty będziesz miał lepsze i bardziej odczuwalne niż od brzuszków.
Komentarz usunięty przez autora