Wpis z mikrobloga

Ej mirkowi informatycy!!

Pytanie w temacie tworzenia stron internetowych:

Na wstępie postaram się dobrze opisać całą sytuację. Jestem wraz z moim ojcem właścicielem małej firmy, zajmującej się szeroko pojętą tematyką elektryki (konserwacje, instalacje itp.). Doszedłem do wniosku, że przydałaby nam się strona internetowa. Bardzo prosta, która głównie służyłaby temu by zainteresować naszą działalnością potencjalnego klienta, po czym pokierować go do kontaktu z nami - numeru telefonu lub e-maila. Ewentualnie z możliwością edycji tej strony w późniejszym terminie, dodanie obecnych prac które wykonujemy, czy dodawaniem zdjęć wykonanych prac. (ogólnie by można było później w dość łatwy sposób samemu dodawać informacje itp.

I teraz moje pytanie: czy dla człowieka który nie ogarnia html, css, php itd. ale który miał styczność z administrowaniem poprzez CMS (czyli niby coś tam kojarzę ale bardzo słabo) jest w miarę niedużym nakładem nauki i pracy do ogarnięcia zrobienie strony internetowej którą, w miarę, opisałem wyżej? Tak żeby to wyglądało dość dobrze (powiedzmy profesjonalnie). czy lepiej zlecić?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanKabaczek: Znajdź sobie taki hosting, który umożliwia automatyczną instalację popularnych CMSów (Joomla, Wordpress itp.). Później znajdziesz sobie jakiś odpowiadający ci theme (prosta instalacja). Ostatnim krokiem będzie dostosowanie go do swoich potrzeb, co będzie dla ciebie najtrudniejsze, bo będziesz musiał poprzeglądać poradniki nt. tworzenia theme'ów pod Joomlę/Wordpressa, żeby zorientować się gdzie i co musisz pozmieniać.

Ewentualnie po prostu zleć wykonanie theme'a pod wybrany CMS, wtedy go tylko wgrasz i uzupełnisz stronę
  • Odpowiedz
@PanKabaczek: wraz z kumplem otwieramy studio webdeveloperskie. Właśnie remontujemy pomieszczenie. Nie mamy żadnej wiedzy na temat elektryki, ale chcemy zrobić prostą instalację. Myślisz, że damy radę czy powinniśmy zatrudnić fachowców?
  • Odpowiedz
@EstradaOrNada: Jeśli jesteście po studiach technicznych i macie ogarniętą teorię takich instalacji, ale brak praktyki to i tak polecałbym kontaktować się z kimś kto miał z tym dłuższy kontakt. Bo nie ma co robić w tym temacie tanio i średnio. Wiadomo, pewnie podobnie jest ze stronami internetowymi :)
  • Odpowiedz