Wpis z mikrobloga

Przyszedł dziś magiczny router: https://www.wish.com/c/53f2a8641c105e17316e450c

Zdjęć nie ma co robić, bo wygląda tak samo jak na fotkach. Mogę tylko powiedzieć, że bez problemu udało mi się z tego zrobić router pod Aero2 w oparciu o modem E3131 od Play. Trzeba było się chwilę pobawić, ale już wiem co i jak. Gdyby ktoś miał z tym problem to może do mnie pisać.

Poza tym może być to access point dla sieci wpiętej po kablu, można tez podpiąć pod to pendrive'a i mieć dysk sieciowy. Sprawdziłem wszystkie te opcje, działają wyśmienicie.

Jest to ponoć klon tego urządzenia: http://www.hametech.com/html/product/view1-31-45.html

#wish #pokazzakupy #chinskiecuda
  • 20
@theqkash: mógłbym się tym czymś podpiąć pod zabezpieczoną sieć(wystawiając za okno, gdzie nie wystawiłbym laptopa) i następnie przekazać sygnał dalej?
@k_b_k: nie dam sobie uciąć głowy, na zakładce WDS przy konfiguracji sieci widzę "Repeater mode" i można tam coś ustawić, ale póki co nie mam jak tego sprawdzić. Jak bardzo ci zależy to mogę zerknąć wieczorem lub jutro, ale zakładam, że będzie się dało.
@hobbyt: zasilane jest z kabla usb dołączonego do zestawu (standardowy kabel microusb). Nie ma baterii, podpinasz do kompa lub do ładowarki, wpinasz kabel ethernet lub modem i śmiga.

Jeśli masz E3131 i chcesz korzystać z Aero to musisz na dowolnym komputerze odpalić program Top_netinfo przy wpiętym modemie do usb w kompie i wymusić korzystanie z pasma W900 (Ustawienia -> GPRS/UMTS i wybierasz kolejno od lewej do prawej: Automat; WCDMA,GSM; Wybrane; W900,
Właśnie też mam E3131. Jeszcze jedno pytanie...kiedy zamawiałeś i czy miałeś tracking? Zamówiłem od channy trade 02.10 i status niby shipped ale brak numeru.

@theqkash:
@theqkash: żeby się upewnić. Podłączasz internet z kabla i rozsyłasz wi-fi, czy jest możliwość ściągnąć tym sygnał z wi-fi i kablem przekazać dalej np. do telewizora?
@theqkash: no tam kbk chce zasięg sieci zwiększyć i łapać sygnał wi-fi(tak mi się wydaje), mi chodzi o to żebym mógł tv w drugim pokoju podłączyć kablem od tego urządzonka. Masz możliwość sprawdzenia?;)
@theqkash: Posiadam TL-MR3420 z modemem Huawei E3272 i netem z playa, czy da się podłączyć to cudo z wisha do tego routera i rozdzielić net kablem lub przez wifi tym cudem? chce troche zwiększyć zasięg w domu. ( ͡º ͜ʖ͡º)