Aktywne Wpisy

wezsepigulke +575

Serghio +3
#polskiedrogi #wypadek #polska #krakow #majtczak #motoryzacja #morderstwodrogowe #kierowcy
Wiecie dlaczego być może w Niemczech istnieją odcinki autostrad, które nie mają żadnego limitu prędkości?
Mam na to pewną teorię, mianowicie, aby żadnemu człowiekowi nie przyszedł do głowy pomysł, aby nakładać na producentów samochodów jakieś blokady, czy limity prędkości i to głównie w Niemczech, kolebki europejskiej motoryzacji.
Gdyby
Wiecie dlaczego być może w Niemczech istnieją odcinki autostrad, które nie mają żadnego limitu prędkości?
Mam na to pewną teorię, mianowicie, aby żadnemu człowiekowi nie przyszedł do głowy pomysł, aby nakładać na producentów samochodów jakieś blokady, czy limity prędkości i to głównie w Niemczech, kolebki europejskiej motoryzacji.
Gdyby
źródło: 000JDOXD14JEDPDS-C461
PobierzCzy w samochodach seryjnych dla zwykłego konsument powinny być limity prędkości np. do 160 km\h?
- Tak 50.7% (111)
- Nie 49.3% (108)

Po wyspie Koh Phi Phi popłynąłem na Phuket. Tam się zamuliłem, siedziałem chory w hotelu - miałem korona wirusa xD W dwa tygodnie oprócz Bangla Road (ulica z barami i strip clubami) nie zwiedziłem kompletnie nic na tym całym Phuket.
Miałem już dość Tajlandii, tych dziewczyn które namawiały na segz, tych masażystek nachalnych, tego montonnego jedzenia a jak zamawiałem europejskie jedzenie to było drogie i też jakieś takie średnie. Kilka razy miałem poważny kryzys i już szukałem lotów do Polski.
Kupiłem bilet do Kuala Lumpur i musiałem pożegnać Tajlandie po swojemu. Więc słuchajcie co odwaliłem xD
Poszedłem na Bangla Road do swojego ulubionego baru. Ochroniarze mnie przywitali jak dobrego znajomego, nawet mnie przytulili xD Zaprowadzili do stolika i wypiłem dwa drinki.
Po dwóch drinkach wołam ochroniarzy i mówię, żeby zamówili sobie po drinku na mój koszt. Bardzo się ucieszyli, wypiliśmy chyba pod dwa drinki. Po sali chodziła taka laska ładnie ubrana z plakietką "Manager" i czasami się uśmiechała do mnie. Po kilku kolejnych drinkach podeszła do mnie i pyta czy chce kolejnego drinka. Ja na to mówię, że tak ale jeśli napije się ze mną xD I oczywiście się zgodziła.
Nie wiem jak to się stało ale wypiliśmy po kilka drinków później nawet razem tańczyliśmy. Jak się opiłem już porządnie to zacząłem stawiać drinki wszystkim pracownikom baru i nawet zespołowi który grał na scenie (było tam chyba z 6 osób). Wydałem ok. 2000 - 3000 zł xD Nie wiem ile dokładnie bo bałem się liczyć na drugi dzień.
Ogólnie super z nimi spędziłem czas i nie żałuje wydanych pieniędzy. To było moje pożegnanie z Tajlandią. Managerka kilka razy pytała się mnie czy jest piękna xD Ochroniarze pisali mi na tłumaczu Google, że ona na mnie leci xD Wziąłem od niej kontakt ale się nie odezwałem. Z ochroniarzem jestem w stałym kontakcie i pisał mi, że jak przylecę znów na Phuket to chce mnie odebrać z lotniska więc mam już kolegów na Phuket hahah.
W Kuala Lumpur jak na razie bardzo mi się podoba. Jedzenie jest dużo lepsze niż w Tajlandii. Ceny są wyższe i w sumie podobne do Polskich. Dzisiaj byłem w galerii handlowej Pavilion - zdjęcie poniżej. OMG jakie tam były sklepy np. Hermes i inne luksusowe marki których nazw nawet nie umiem napisać xD Ceny kosmiczne. Ale znalazłem jedną sieciówkę w której kupiłem 8 koszulek i 2 koszule za 420 zł więc średnio 42 zł za sztukę - i całkiem fajne.
Niedaleko mnie jest meczet i 5 razy dziennie słyszę nawoływanie na modlitwę xD Malezja to muzułmański kraj co mi się podoba bo dużo ładnych muzułmanek jest xD
Mieszkam w kondominium trochę na uboczu ale do centrum mam 13 min taksówką. Mam tu salkę do pracy, basen, siłownie, jacuzzi, saunę i dwie salki do modlitwy (zdjęcia w komentarzach) - jedna dla muzułmanów a druga dla buddystów chyba.
Chce tu spędzić minimum dwa tygodnie a później myślę nad Singapurem i upragnionym Da Nang w Wietnamie.
#sernikpodrozuje - obserwuj by być na bieżąco
#podroze #azja #kualalumpur
źródło: 1
Pobierzźródło: 2
Pobierzźródło: 3
Pobierzźródło: 4
Pobierzźródło: 5
Pobierzźródło: 6
Pobierz@moll:
@lubie-sernik: a nie myślałeś o przejściu na islam?
@lubie-sernik: Póki co byłeś w typowym miejscu dla sexpatów, to czego się spodziewasz ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dlatego polecam Tajwan, zupełnie inny vibe. W porównaniu do reszty Azji mało turystów, taka w sumie Japonia, tylko bez tłumu weebów ( ͡º ͜ʖ͡º) Odpoczniesz, połazisz po świątyniach, napijesz się herbaty