Wpis z mikrobloga

@szinken: Pracuję w instytucji publicznej 5 lat jako Administrator Sieci. U nas są dwa działy: Jeden zajmuje się siecią, serwerami i bazami danych. (w skrócie) A drugi to typowy dział techniczny czyli pomoc użytkownikom, napraw sprzętu elektronicznego, instalacja oprogramowania na stacjach roboczych. Jak ktoś do mnie dzwoni i mówi, że mu "Internet nie działa" To wysyłam technika on sprawdza takie podstawowe sprawy jak okablowanie, adresacje i oprogramowanie i jeśli zrobił
  • Odpowiedz
@szinken: odnosnie postu z blokowaniem stanowiska na czas wstania od biurka. My wysylamy maile z kompa ofiary do losowego pracownika o niewybrednej tresci. Syf - a i owszem - ale nigdy wiecej dana stacja nie stoi samopas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dud3k: Kasa nie jest zła w zależności jak kto się ustawi. Jest dużo dodatkowych pieniędzy z wdrożeń projektów unijnych i innych bonusów związanych z zamówieniami publicznymi. Oczywyście wszystko zalęzy od twojego przełożonego. Ja w każdym razie na finanse nie narzekam. Wiadomo że w sektorze prywatnym moja pensja podstawow poszła by pewnie z 100% do góry. Pytanie tylko czy gra warta świeczki:)
  • Odpowiedz