@piokom123: Stary język IBMowski, w którym ludzie jeszcze nie wiedzieli, że da się pisać kod i utrzymywać z jego wspierania, więc pisali raz, a porządnie. Jego założeniem było jak największe zbliżenie tego języka do języka angielskiego.
@Ragnarokk: Niby tak. Mam nawet kursy z niego zaliczone. Wielu znajomych mi mówi, żeby pieprzył wszystko i szedł w to, ale w tym się tak źle cokolwiek pisze, że masakra.
@piokom123: NIE BAW SIĘ. TO ZUO. Jeszcze gorsze niż Java.
@Ragnarokk: Ostatnio, jak ostatnio, ale dobrą chwilę temu w #rzeszow się bank otwierał i potrzebowali kogoś od COBOLa, na start 12k i tryliardy szkoleń gwarantowanych. Z tym, że duża odpowiedzialność i lojalka na kilka lat.
55 files changed, 0 insertions(+), 17971 deletions(-)Ahh, jakie to piękne (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
RmRf Driven Development :)
@Sarpens: nigdy w nim nie pisałem :(
I średnia pensja też 18k :P
@Ragnarokk: Niby tak. Mam nawet kursy z niego zaliczone. Wielu znajomych mi mówi, żeby pieprzył wszystko i szedł w to, ale w tym się tak źle cokolwiek pisze, że masakra.
Może kiedyś rekreacyjnie się pobawię.
Oczywiście, że tak. Dlatego tak mało osób w tym pisze. Dlatego jest tak dobra kasa. To nie przypadek :)
@Ragnarokk: Ostatnio, jak ostatnio, ale dobrą chwilę temu w #rzeszow się bank otwierał i potrzebowali kogoś od COBOLa, na start 12k i tryliardy szkoleń gwarantowanych. Z tym, że duża odpowiedzialność i lojalka na kilka lat.
@Sarpens: ale ja lubię Javę. I co teraz? ;>
@Sarpens: w nienawiści do Python'a, tak zostałem wychowany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PHP i Java to dwa różne światy. PHP potrafi być paskudny (ale to wina programisty a nie języka), ale Java jest piękna (。◕‿‿◕。)
- Puk, puk
- Kto tam?
- Puk, puk
- Kto tam?
I tak bez przesłanek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Puk, puk
- Assembler
@piokom123: