Wpis z mikrobloga

Też tak macie że jak śpicie 8 h ale wstajecie o 5 rano to i tak nie jesteście wyspani. Inaczej się ma sprawa kiedy idę spać o 2 w nocy i wstaje o 10, wtedy jestem wyspany. O co chodzi? Niby po jakimś czasie powinienem się przyzwyczaić do porannego wstawania ale wstaje już tak 3 miesiące i dalej chodzę jak zombie rano

#niepotrafiesiewyspac #sen
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ugotowany_kamien: "juz 3 miesiące" :D po 10 latach sie przyzwyczaisz :D

U siebie zauważyłem ze lepiej mi sie wstaje jak budzę sie naturalnie (bez budzika) i gdy jest jasno za oknem. Dlatego wstawanie z budzikiem o 6 w zimę jest straszne ;___;
  • Odpowiedz
@eXcore: miejsca nie mam :< gópi iBurakofon

@Behemoth-: No właśnie. Staram się zawsze w dzień zmęczyć, jakieś spacerki pod wieczór i takie tam, z reguły zasypiam tam w 30 min ale czasem coś mnie tak trafia, że się wybudzam tak co 40min-1h przez całą noc (jak dzisiaj). Niezwykle upierdliwe tak się męczyć, szczególnie jeżeli od 7 praca :/. Sam stosujesz te 1.5h?

A kawy nie pijam, miewam często
  • Odpowiedz
@blonde_calculator: Są 2 istotne czynniki: poziom melatoniny (lepsze od spaceru jest poczytanie czegoś przy niezbyt intensywnym świetle, ogólnie im bliżej snu tym mniej światła wokół, ale ja i tak zwiększam jej poziom syntetycznie tabletkami) no i to gdzie będziesz myślami idąc spać - rozkminiając jakiś emocjonalny temat siłą rzeczy się wybudzisz, najlepiej zamknąć oczy i powoli w myślach odliczać od 100 ;]
  • Odpowiedz