Aktywne Wpisy
mirko_anonim +30
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Waiter98 +10
Miraski sprawa wygląda tak: jestem tłusty. Mam 178cm wzrostu i waze ok 95kg (tyle ze to tłuszcz a nie jak u #samiecalfa ze same mięśnie).
Mam mega motywację, karnet do końca roku na koksownię i dość sporo czasu codziennie by schudnąć. Mogę chodzić na nią codziennie. Powiedzcie mi co najlepiej robić żeby schudnąć dużo do sylwestra?
Lubię biegać ale jestem w tej chwili trochę za ciężki i ubiegnę może z półtora kilometra chociaż w zeszłe wakacje ważyłem 82kg i iegałem po 7-10km.
Więc co robić? Biegać? Rowerek? Czy trening siłowy też? Jakieś suple do tego?
@NiebieskaStokrotka: Mam tyle samo wzrostu i 70 kg, do tej pory uważałem się za grubasa. Dzięki za wpis ;D
Nie będę zakładał tagu ale jak ktoś chce to niech da znać to pod koniec grudnia wrzucę fotę mnie z dzisiaj no i po 3 miesiącach - jeśli uda mi się schudnąć ;P
dieta:
1. czyste żarcie
2. warzywa
3. woda
Jak chce Ci się liczyć, to 2500 kalorii; 150g białka, 100g tłuszczy, 250g węglowodanów
trening siłowy, ćwiczenia wielostawowe, maks 30-40 minut 3 razy w tygodniu, aeroby na później bo na razie chcemy przyspieszyć metabolizm a nie go spowalniać.
suple? może Omega-3, nic więcej na razie nie potrzebujesz
Komentarz usunięty przez autora
masz być na beztlenie!
wysiłek beztlenowy -> zakwaszenie -> HGH -> lepsze spalanie tłuszczu
trening siłowy -> wyższe respiratory ratio -> więcej rozpadu trójglicerydów
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2017606
@sedzia_: mam 27lat a pdkad pamietam (gdzies od 10r zycia) moja waga to wielka huśtawka wahająca się po 16r zycia w granicach 75-95. Okres miedzy najnizsza a najwyzsza to zazwyczaj okolo 1,5-2lata
Jeśli tak jak piszesz, Twoja waga się waha, to może zbadaj hormony.
Teraz doczytałem, że chcesz zrzucić "do Sylwestra". To ja powiem tak.
Mogę dać Ci radę jak zrzucić do sylwestra. Jedz 1500 kalorii, #!$%@? aeroby 2 godziny dziennie. I tak przed każdym kolejnym sylwestrem.
Albo weź się ogarnij i od marca następnego roku zapewniam, że
@Turambetto: glikogen jest paliwem, na którym jadą mięśnie. przy każdym kliknięciu myszką na mirko, zużywasz glikogen. mięśnie nie potrafią jechać na niczym innym. Kropka.
Są dwie rzeczy, które nie powinny Cię interesować w trakcie treningu:
1. czy akurat budują się mięśnie
2. czy akurat spalany jest tłuszcz
Ile tłuszczu spalisz w trakcie treningu aerobowego. 200-300 kalorii?
Co ma Cię interesować, to jak nakręcić organizm żeby spalał kilkaset
Ćwiczyłem ~3 miesiące z dietą ~1800kcal, bieganie 3x w tygodniu po ~40min (po miesącu już 60min), wolnym tempem żeby się nie męczyć na bieżni.
Efekt:
1 miesiąc 82kg - 8kg
2 miesiąc 74kg - 3kg
3 miesiąc 71kg - 2kg = 69kg
Z miesiąca na miesiąc oczywiście coraz lepiej jadłem - z
@Kubo_O: wyjaśniam co się stało
Twój organizm miał jakieś zapotrzebowanie kaloryczne, np. 2100 dziennie. Zjechałeś do 1800, zacząłeś biegać czyli jeszcze odjąłeś ze 300-400, co daje dzienny deficyt ok 700 kalorii. Dużo.
Bieganie wywołało reakcję obronną organizmu, który spowolnił metabolizm w celu oszczędzania zapasów (no bo coś mało tych upolowanych mamutów ostatnio i może zaraz wyginą i nie będzie co