Wpis z mikrobloga

@silent_digg3r: bez przesady... Ludzie mają różne schorzenia psychiczne oraz innej natury. Mnie osobiście nie przeszkadza, że ktoś jest gejem, transwestytą czy sado-masochistą. Są tylko 2 podstawowe zasady: ja nikomu nie wchodzę do łóżka i do życia, więc niech ten ktoś nie próbuje wchodzić do mojego i ja nie próbuję obnosić się ze swoim "heteroseksualizmem", więc niech ten ktoś również nie próbuje tego robić.

Tak to istniało od wieków i tak
  • Odpowiedz
ja nie próbuję obnosić się ze swoim "heteroseksualizmem"

@seoama: co masz przez to na myśli? Bo jeżeli siedzisz ze swoją dziewczyną w restauracji albo trzymasz ją za rękę to czy to jest obnoszenie się? Czy jak mówisz kumplowi w pracy, że poderwałeś fajną lalę w pubie to to jest obnoszenie się z heteroseksualizmem?

Jeżeli nie, to dlaczego homoseksualni mieliby nie robić dokładnie tego samego?
  • Odpowiedz
@durielek: Ja nie mam nic przeciwko temu aby homoseksualni robili dokładnie to samo, tzn siedzieć z dziewczyną w restauracji albo trzymać ją za rękę, albo żeby mówili kumplom, że poderwali "fajną lalę" w pubie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@durielek: przecież homo już od dawna tak robią? Może wyjdź czasem z domu? Mieszkam w Łodzi i na przykład w manufakturze czy na piotrkowskiej w weekendy widuję bardzo dużo gejów czy lesbijek, czarnych czy azjatów i nie widziałem nigdy jeszcze żadnej burdy z tego powodu. Chodzą też za rękę i pewnie jadają w restauracjach... I tak było również przed tą "eskalacją" LGBT.

Nie przeszkadzałoby mi również, gdyby geje między sobą
  • Odpowiedz
@durielek: chociażby o to, że taki rafalala może dać komuś w pysk i walczy o uznanie tego jako walka z dyskryminacją. Zobacz np o co walczą w Szwecji bodajże: żeby nie było mamy i taty, tylko rodzic 1 i 2, żeby dziewczynki bawiły się samochodami, a chłopcy lalkami, żeby przebierać chłopców za dziewczynki i na odwrót, żeby od najmłodszych lat wpajać im, że jakieś uwarunkowanie biologiczne nie mają żadnego znaczenia.
  • Odpowiedz
jakie to specjalne przywileje?

@durielek: Chociażby taki, żeby zwracać się do niego per pani, chociaż jest facetem i mówienie na pani jest niezgodne z logiką i prawdą.

Podobnie mają nauczyciele w liceach, do których zwraca się per profesor, chociaż zazwyczaj są tylko magistrami. Tylko, że oni mają taki przywilej zwyczajowo i większość go uznaje. Natomiast Rafalala takiego przywileju nie ma i się go domaga.
  • Odpowiedz
Nie uważam żeby to był jednak największy problem. O wiele większym problemem jest to ze środowiska zboczencow domagają się możliwości adopcji dzieci. W Polsce jeszcze mocno tego nie artykuluja, ale na zachodzie juz tak.

@snapwheed: a to twoje dzieci są? Jeżeli rodzice biologiczni oddając dziecko do adopcji powiedzą "nie obchodzi nas, kto weźmie tego dzieciaka, geje też mogą byc" to co ci do tego? Ja jestem za tym, żeby rodzice
  • Odpowiedz
więc niech ten ktoś nie próbuje wchodzić do mojego i ja nie próbuję obnosić się ze swoim "heteroseksualizmem", więc niech ten ktoś również nie próbuje tego robić.

@seoama: Zaplusuj każde zdjęcie rafaella, razem z resztą, którzy sobie go nie życzą oglądać spraw, że po raz siedemset pięćdziesiąty pierwszy znajdzie się w gorących. Marudź, że takie sprawy powinny być prywatne i nie należy ich wyciągać na widok publiczny. #logikapodludzi
  • Odpowiedz
@marcin-: Nie plusuję żadnego zdjęcia rafalalali, tego również nie. Po prostu napisałem co myślę.

Czym się różni nazywanie rafalalali "tym czymś", od nazywania mnie "podczłowiekiem"? Ja nie jestem już tolerancyjny, a Ty jesteś?
  • Odpowiedz