Wpis z mikrobloga

Jest tu jakiś lekarz?

Coś mi się pod zebrem o------o. Na początku bolało. Jakbym po prostu krzywo siedział, ale im bliżej wieczora tym gorzej. Jak się położyłem to przy oddychaniu bolało tak ze ciężko oddychać. Usunąłem dopiero po 5 na chwilę.

Ale i tak n--------a tak ze ciężko sapac, nie mówiąc już o zasmianiu się.

Dotykając zebra niby nie boli.

Czy to rak i umrę? Ratujcie (,)

#zdrowie #medycyna #pomocy #mirkolekarz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hpiotrekh: Jako że płuca nie bolą to obstawiałbym trzustkę no i może ewentualnie śledzionę. Urazów mechanicznych nie było? Przyjmowałeś jakieś leki ostatnio? Szczególnie moczopędne, przeciwpadaczkowe albo sterydy? Przechodziłeś w ciągu ostatniego roku świnkę? Mam mało danych
  • Odpowiedz
@nawri: Żadnych chorób, żadnych leków, żadnych urazów.

Wczoraj się zaczęło, ale na początku myślałem że to od złego siedzenia, bo jak jade samochodem w trasie to też czasami mnie boli podobnie pod żebrem.

No i to właśnie dziwne uczucie, bo dałbym sobie rękę uciąć, że to żebra mnie bolą. Ale tylko w jednym miejscu jak naciskam to boli
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: W takim razie to może być wirus, ujście trzustki jest zablokowane i enzymy trawienne zaczynają ją rozpuszczać od środka, tj organizm zjada się sam. Bólu trzustki nigdy nie ignorujemy może ona być nawet objawem żółtaczki czy zmian nowotworowych. Idź do lekarza, nawet jeśli ból ustąpi.
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: idź do lekarza bo może Ci się zbierać płyn w opłucnej który z kolei naciskając na tkanki może utrudniać oddychanie i powodować ból właśnie w okolicach żeber ale nie jestem lekarzem ;)
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: Pewnie nerwoból międzyżebrowy jeśli nie masz innych objawów. Też tak miałam jakiś czas temu. Posmaruj maścią przeciwzapalną albo rozgrzewającą a jeśli nie przejdzie to do lekarza.
  • Odpowiedz
@hpiotrekh:

Hehe, jak ja, tyle że centymetr niższy jesteś. Przy takiej budowie ciągle może być odma, ale bez zbadania g---o można powiedzieć. Najprawdopodobniej nerwoból, ale tego nie można wykluczyć. W każdym razie skoro przechodzi to chyba nie ma sprawy. Daj znać co rano.
  • Odpowiedz