Jak otworzę plik tekstowy i użyję np "ifstream p("plik.txt")" i potem użyję funkcji eof w pętli while to mi przeleci po kolei wszystkie wyrazy z do końca pliku. A jeśli chciałbym sobie do tablicy char wpisać jeden wyraz np. 3 w kolejności to jak to zrobić?
@semaj: nie ma czegoś takiego jak "wyraz", jest ileśtam znaków i niektóre z nich ewentualnie są spacją. Co jest wyrazem a co nie ew. interpretujesz Ty.
@semaj: przykład podobny z jednych z zajęć. Wczytanie z przygotowanego pliku tekstowego marki i ceny lapka. Oddzielone spacją (jedną). 5 linijek = 5 produktów z cenami. Oczywiście laptopy to tablica struktur.
W ostatnim kwartale wdrożyłem Microsoft Copilot dla 4000 pracowników. 30 dolarów miesięcznie za stanowisko. 1,4 miliona dolarów rocznie. Nazwałem to „transformacją cyfrową”. Zarządowi spodobało się to określenie. Zatwierdzili je w ciągu jedenastu minut.
Jak otworzę plik tekstowy i użyję np "ifstream p("plik.txt")" i potem użyję funkcji eof w pętli while to mi przeleci po kolei wszystkie wyrazy z do końca pliku. A jeśli chciałbym sobie do tablicy char wpisać jeden wyraz np. 3 w kolejności to jak to zrobić?
#programowanie
Komentarz usunięty przez autora
void wczytaj_dane() {__
fstream